Dokumentālo filmu «Ģenerālplāns» izrādīs Lietuvas filmu festivālā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Filmu studijas «Mistrus Media» sadarbībā ar pētnieciskās žurnālistikas asociāciju «Re:Baltica» veidotā pētnieciski dokumentālā filma «Ģenerālplāns» aprīlī tiks demonstrēta Lietuvas filmu festivālā «Kino pavasaris», informēja «Mistrus Media» producente Madara Kalniņa.

Aprīlī filma tiks demonstrēta arī Lietuvas un Igaunijas sabiedriskajā televīzijā, bet maijā filmu plānots demonstrēt Somijas televīzijas «YLE» programmā.

Kā skaidroja Kalniņa, dokumentālā filma «Ģenerālplāns» pēc nonākšanas kinoteātros radījusi plašu starptautisku interesi ārvalstu medijos.

Par filmu pēc tās pirmizrādes, kas notika 3.martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, ziņoja Somijas sabiedriskās televīzijas «YLE» analītiskā programma «YLE Uutiset», skaidrojot filmas vēstījumu - kā Krievija caur saviem fondiem finansē ārvalstu nevalstiskās organizācijas un to, ka Baltijā šāda finansējuma saņēmēji bijuši desmitiem. Somijas televīzijas raidījumā piedalījās gan filmas pētniece Inga Spriņģe, gan Latvijas Valsts prezidenta padomnieks Jānis Kažociņš.

Savukārt jau nākamnedēļ par filmu vēstīs Šveices radio «SRF». Ar filmu un «Re:Baltica» pētījumu iepazinušies arī Vācijas sabiedriskās televīzijas «ZDF» analītiskā raidījuma «Frontal 21» pārstāvji, kuri pēta Krievijas maigās varas izpausmes Vācijā.

Filma «Ģenerālplāns» ir Baltijas valstu žurnālistu un Latvijas filmu studijas «Mistrus Media», Lietuvas filmu studijas «Monoklis» un Igaunijas filmu studijas «Allfilm» kopražojums.

Filmas režisors ir Juris Pakalniņš, scenārija autore Sanita Jemberga, pētnieces Inga Spriņģe un Arta Ģiga, producenti Gints Grūbe un Elīna Gediņa-Ducena.

Dokumentālā filma «Ģenerālplāns» ir pētījums par metodēm un paņēmieniem, ko Krievija izmanto, lai izcīnītu uzvaru arvien plašākajā informācijas karā gan Krievijā, gan arī aiz tās robežām - Baltijā un citur Eiropā. Filma parāda Kremļa izmantotos paņēmienus, nodemonstrē, kā darbojas Krievijas propagandas mašinērija, un atklāj, ka viens un tas pats darbības plāns tiek pārbaudīts un likts lietā vairākās Eiropas valstīs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu