Filma par Rīgu iekļauta Oberhauzenas filmu festivālā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Filmu studijas «Mistrus Media» veidotā filma «Pāri ceļiem un upei», ko veidojuši septiņi Eiropā atzīti dokumentālā kino režisori, iekļauta prestižajā Starptautiskā Oberhauzenas filmu festivāla oficiālajā programmā, kas norisināsies maija sākumā Vācijā, informēja producente Madara Kalniņa.

Filmu par Rīgu «Pāri ceļiem un upei» veidoja tādi režisori kā Sergejs Lozņica no Ukrainas, Audrjus Stonis no Lietuvas, Jāks Kilmī no Igaunijas, Rainers Komerss no Vācijas, Betina Henkele no Austrijas, Jons Bangs Karlsens no Dānijas un Ivars Seleckis no Latvijas.

Filma «Pāri ceļiem un upei» tika izveidota 2014.gadā un tās tapšanā iesaistījās pasaulē slaveni un nozīmīgi autori. Filma veidota no septiņām dokumentālām īsfilmām, kas katra autora individuālā kino valodā novēro un stāsta par Rīgu un tās cilvēkiem dažādās situācijās. Projekta ideja sakņojas Rīgas poētiskās dokumentālā kino skolas panākumos, kas kļuva zināma plašākā pasaulē 80.gadu beigās un vēl aizvien ir iedvesmas avots daudziem pasaules kinematogrāfistiem.

Filma veidota kā vairāku valstu filmu studiju kopprodukcija.

Starptautiskais Oberhauzenes īsfilmu festivāls notiks jau 62.reizi. Tas ir viens no nozīmīgākajiem šāda veida festivāliem Eiropā. Oberhauzenas festivāls ir viens no lielākajiem Eiropas īsfilmu forumiem, kas iepazīstina gan ar jaunākajām tendencēm īsfilmu žanrā, gan ar vēsturiskām retrospekcijām, kurā ik gadu satiekas ap 1100 filmu veidotāju, izplatītāju, mākslinieku un kuratoru.

Kalniņa akcentēja, ka viena no projekta «Pāri ceļiem un upei» īsfilmām «Daugava delta», kuru veidojis režisors Rainers Komerss, februāra beigās īsfilmu kategorijā ieguva galveno balvu Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā «Big Sky» Montanā, ASV. Filmas uzvara festivālā automātiski garantē iespēju filmai tikt nominētai ASV Kinoakadēmijas balvai «Oskars».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu