Pabriks: Eiropas solidaritāti Baltijas valstīm nevar uzspiest (78)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas solidaritāti Baltijas valstīm nevar uzspiest, tā izpaudīsies pati, ja būs balstīta gudrā politikā, tā Londonā notikušā Baltijas simpozija laikā norādījis Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, simpozija ievadā galveno uzrunu teica Pabriks, raksturojot Eiropas fragmentēšanos un pamatvērtību apdraudējumu kā jaunos drošības riskus. Attiecībā uz migrācijas krīzi Pabriks uzsvēra, ka Eiropas solidaritāti Baltijas valstīm nevar uzspiest - tā izpaudīsies pati, ja būs balstīta gudrā politikā.

Latvijas vēstnieka Andra Teikmaņa vadītajā diskusijā par jaunajiem drošības izaicinājumiem izskanēja vienprātība, ka Eiropā ir pieaugusi izpratne par patieso situāciju Krievijā un ar to saistītajiem drošības riskiem. Diskusijā par mediju brīvību klausītāji atzinīgi vērtēja Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektores Ritas Rudušas prezentāciju par iespējām radīt krievu auditorijai Baltijas valstīs saistošu alternatīvu Krievijas propagandai. Savukārt Daces Dzenovskas vadītā diskusijā par baltiešu diasporām Lielbritānijā Olga Cara sniedza jaunāko analīzi par latviešu bērnu sekmēm britu izglītības sistēmā.

Diskusijās piedalījās arī Lietuvas, Igaunijas un Lielbritānijas parlamentu un valdības pārstāvji un eksperti minētajās jomās. Pazīstamais «The Economist» korespondents Edvards Lūkass uzsvēra, ka Eiropā vairāk jāizmanto lielā Baltijas valstu pieredze Krievijas, mediju brīvības un sabiedrības integrācijas jomās.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu