Brazīlijas pagaidu prezidents sola atdzīvināt ekonomiku (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas pagaidu prezidents Mišels Temers izveidojis biznesam draudzīgu kabinetu un solījis strādāt pie ekonomiskās situācijas uzlabošanas.

«Dialogs ir pirmais solis, saskaroties ar problēmām, kas mums jāpārvar, lai virzītos uz priekšu un garantētu izaugsmes atgriešanos,» neilgi pēc stāšanās amatā paziņoja Temers.

Jau vēstīts, ka Brazīlijas Senāts ceturtdien nobalsoja par prezidentes Dilmas Rusefas atstādināšanu no amata, lai viņu tiesātu impīčmenta prāvā saistībā ar apsūdzībām par budžeta noteikumu pārkāpšanu.

Rusefa tika atstādināta uz laika periodu līdz 180 dienām, kamēr notiks prāva, un viņai varas pilnvaras bija jānodod savam viceprezidentam Temeram, kas tagad kļuvis par viņas ienaidnieku.

Temers ceturtdien kļuva par Brazīlijas pagaidu prezidentu, izbeidzot Rusefas kreisās Strādnieku partijas 13 gadu varu.

Rusefa tiek vainota, ka ir nelikumīgi aizņēmusies naudu, lai palielinātu valsts izdevumus un nomaskētu recesijas smagumu no vēlētājiem, kad viņa 2014.gadā balotējās uz jaunu prezidentūras termiņu. Prezidente noraidījusi viņai izvirzītās apsūdzības un nodēvējusi visu šo lietu par sazvērestību.

Daudzi brazīlieši uzskata, ka Rusefa ir atbildīga arī par valsts ekonomisko situāciju un plašo korupcijas skandālu, kura centrā ir valsts naftas kompānija «Petrobras».

«Steidzami nepieciešams atjaunot Brazīlijā mieru un vienotību,» paziņoja Temers.

Opozīcija nekavējoties nosodīja viņa biznesam draudzīgo kabinetu, ko veido 21 ministrs.

Temers arī solīja cīnīties pret korupciju, kurā arī pats tiek turēts aizdomās, un atbalstīt izmeklēšanu par krāpšanu «Petrobras». Tomēr kritiķi bažījas, ka viņš izmantos savu varu, lai ierobežotu izmeklēšanu pret valsts politisko un biznesa eliti.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu