«Slēpts agresijas akts pret Krieviju» jeb Krievijas politiķi par Ukrainas uzvaru «Eirovīzijā» (1034)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas politiķi negatīvi atsaukušies par dziesmu konkursa «Eirovīzija» rezultātiem paziņojot, ka Krievija nākamā gada «Eirovīzijā» varētu nepiedalīties. Pēc viņu domām, uzvarētājas - ukrainietes Džamalas dziesma ir politiska, savukārt viņas uzvara - informatīvā kara elements pret Krieviju, vēsta «DW.com».

Krievijas Federācijas padomes Starptautiskajās lietās Konstantīns Kosačovs uzskata, ka konkursā uzvarēja «politika, nevis māksla». Viņaprāt, «Eirovīzijā» uzvarējis jau atklāts «aukstais karš», kas ir eiropiešu prātos, taču Krievijai būtu jāpiedalās nākamā gada konkursā.

Pēc Krievijas Valsts domes priekšēdētāja Alekseja Puškova vārdiem, «Eirovīzija» no dziesmu konkursa ir pārvērtusies par politisku kaujas lauku.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, savukārt, ieteikusi nākamā gada konkursā piedalīties dziesmai, kas būtu veltīta Sīrijas prezidentam Bašaram Asadam.

Pēc pirmā Ārlietu drošības komisijas vietnieka Franca Klinceviča vārdiem, politika šajā konkursā ir kļuvusi svarīgāka par mākslu, savukārt Ukrainas uzvara ir «slēptas agresijas akts pret Krieviju».

«Ja Ukrainā karš nebeigsies, nedomāju, ka Krievijai vajadzētu piedalīties šajā konkursā,» atzīmēja politiķis.

Iepriekš vēstīts, ka «Eirovīzijā» šogad uzvarēja plašu rezonansi izraisījusī Ukrainas pārstāve - Krimas tatāru dziedātāja Džamala, kura izpildīja dziesmu «1944», kas veltīta Krimas tatāru deportācijai, ko 1944.gadā īstenoja Staļins. Dziesmas tekstā nav pieminēta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācija un aneksija, ko pirms diviem gadiem veica Krievija, tomēr Džamalas izraudzīšana par Ukrainas pārstāvi Eirovīzijai veicina uzmanības pievēršanu šai aneksijai un Krievijas varas iestāžu veiktajai Krimas tatāru apspiešanai.

Komentāri (1034)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu