Francija nodevusi Ēģiptei pirmo «Mistral» kuģi (22)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Viens no diviem «Mistral» klases helikopteru bāzes kuģiem, kas Francijā tika uzbūvēti pēc Krievijas pasūtījuma, bet Ukrainā izvērstās agresijas dēļ Maskavai netika piegādāti, ceturtdien nodots Ēģiptes pārstāvjiem, ziņu aģentūrai TASS apliecināja korporācijas DCNS pārstāvis.

«Helikopteru bāzes kuģis oficiāli nodots Ēģiptei. Nākamajā nedēļā tas dosies okeānā un uzņems kursu uz šo valsti,» sacīja aģentūras sarunbiedrs.

Viņš gan atteicās nosaukt summu, par kādu kuģis Ēģiptei pārdots.

Svinīgā ceremonija notikusi Sennazēras ostā.

Sākotnēji Krievijai uzbūvētais kuģis par godu otrajam Ēģiptes prezidentam Gamalam Abdelam Nāseram ticis pie vārda «Gamal Abdel Naser».

Ceremonijas gaitā virs kuģa pacelts Ēģiptes karogs un tas oficiāli iekļauts Ēģiptes jūras spēku sastāvā, vēsta izdevums «Ahram Online».

Otrs «Mistral» tipa kuģis Ēģiptei tiks nodots septembrī. Tas tiks nosaukts trešā prezidenta Anvara Sadata vārdā.

Atbilstoši sākotnēji ar Maskavu noslēgtajiem līgumiem Francijai pirmais «Mistral» klases kuģis Krievijai bija jāpiegādā 2014.gadā, taču piegāde tika iesaldēta, reaģējot uz Krimas aneksiju un tās dēļ ieviestajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Maskavu.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas Rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu