ĀM pēc Francijas terorakta atgādina par ciešu un saskaņotu atbildīgo dienestu sadarbību (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijā notikušais terora akts no jauna apliecina, ka nepieciešama cieša un saskaņota Eiropas valstu atbildīgo dienestu sadarbība un informācijas apmaiņa, tostarp ar trešajām valstīm, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību un solidaritāti Francijai, kur kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vairāk nekā 80 cilvēku un daudzus ievainojot.

Latvija stingri nosoda terorismu un vēršanos pret civiliedzīvotājiem. Terorismam nepastāv valstiskās, etniskās vai reliģiskās robežas, tā mērķis ir sēt bailes un neuzticēšanos, skaidroja ministrijā.

«Šajā Francijai un visai Eiropai traģiskajā dienā Latvija ir kopā ar Francijas tautu un izsaka visdziļāko līdzjūtību nogalināto ģimenēm un tuviniekiem, kā arī novēl drīzu atveseļošanos ievainotajiem,» pausts ministrijas paziņojumā.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

Latvijas ĀM rīcībā pagaidām nav ziņu, ka starp terora akta upuriem būtu arī Latvijas valstspiederīgie.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu