Turcijas valdība draud ar nāvessodiem 2800 dumpiniekiem; pučā gājis bojā 161 cilvēks (283)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas konstitucionālā tiesa apspriedīs iespēju atjaunot nāvessodu apvērsuma dalībniekiem, paziņojis Turcijas premjers Binali Jildrims, komentējot neveiksmīgo valsts apvērsuma mēģinājumu, kā dēļ vairāki desmiti cilvēku gājuši bojā.

«Dumpinieku vaina Turcijas tiesu sistēmā ir atrunāt. Ņemot vērā konstitūciju, nāves sods ir atcelts. Šodien sanāks konstitūcijas padome, kas apspriedīs, vai ir nepieciešams atjaunot nāvessodu. Tāpat notiks konsultācijas starp partijām. Tā tas nepaliks,» Jildrimu citē «Interfax».

Premjers paziņojis, ka apvērsuma dēļ bojāgājušo skaits sasniedzis 161, bet ievainojumus guvuši 1440. Tāpat arestēti vismaz 2800 Turcijas bruņoto spēku kareivji, kuru vidū ir gan ierindas karavīri, gan augsta ranga virsnieki.

«Turcija nodemonstrēja, ka paliek uzticīga demokrātiskajai izvēlei, ko izvēlējās cilvēki. Tie, kuri vēlējās gāzt valsts varu, tagad zinās - ar Turcijas izvēli spēlēties nedrīkst,» teica Jildrims.

Komentāri (283)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu