Migrantu kuģa avārijā pie Ēģiptes bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 162 cilvēkiem (60)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Atrasto bojāgājušo skaits migrantu kuģa avārijā Vidusjūrā pie Ēģiptes ziemeļu piekrastes ir pieaudzis līdz 162 cilvēkiem, piektdienas vakarā paziņoja Ēģiptes Veselības ministrija.

Pārpildītais zvejas kuģis, uz kura bijuši līdz 450 migrantu, trešdien apgāzās pie ostas pilsētas Rašīdas (Rozetas). Kuģis bija devies ceļā no Ēģiptes uz Itāliju, bet pēc dažām stundām apgāzās 12 kilometru attālumā no krasta.

Glābēji līdz piektdienas vakaram atrada 162 bojāgājušos, kā arī izglāba 163 izdzīvojušos.

ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IOM) paziņoja, ka lielākā daļa izglābto ir Ēģiptes pilsoņi, bet starp izglābtajiem ir arī Sudānas un Eritrejas pilsoņi, viens Sīrijas un viens Etiopijas pilsonis.

Meklēšanas un glābšanas darbi turpinās un koncentrēsies uz kravas nodalījumu, kur saskaņā ar aculiecinieku teikto avārijas brīdī bijuši ap 100 cilvēku.

Ēģiptes varas iestādes ir aizturējušas četrus cilvēku kontrabandā aizdomās turētos saistībā ar šo traģēdiju.

Eiropas Savienības (ES) robežapsardzes aģentūra «Frontex» jūnijā brīdināja, ka arvien lielāks skaits migrantu, kas pāri Vidusjūrai mēģina nokļūt Eiropā, dodas ceļā no Ēģiptes.

ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR piektdien paziņoja, ka šogad Ēģiptē aizturēti vairāk nekā 4600 ārzemnieku, tostarp daudzi sudānieši un etiopieši, kas mēģinājuši izbraukt jūrā no Ēģiptes ziemeļu piekrastes.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu