Rīgā ar vairākiem kinoseansiem svinēs pirmo Eiropas mākslas kino dienu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar vairākiem kinoseansiem un diskusiju Rīgā svētdien, 9.oktobrī, tiks svinēta pirmā Eiropas mākslas kino diena, informēja Nacionālajā kino centrā.

Pirmā Eiropas mākslas kino diena tiks svinēta 34 valstīs, un dažādas Eiropā tapušas filmas būs vērojamas aptuveni 1000 vietās. Rīgā kinoseansi notiks trīs kinoteātros - «Kino Bize», «K.Suns» un «Splendid Palace».

Kinoteātrī «Kino Bize» šajā dienā sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā un Gētes institūtu Rīgā piedāvās četras filmas visai ģimenei. Skatītājiem tiks piedāvātas filmas «Mazais spoku detektīvs», «Jaunība», «Who Am I - Neviena sistēma nav droša» un «Pasaules malā».

Kinoteātrī «Splendid Palace» sadarbībā ar Nacionālo filmu festivālu «Lielais Kristaps» notiks diskusija un Lailas Pakalniņas spēlfilmas «Ausma» īpašais seanss. Diskusijas tēma būs par Latvijas filmām Eiropā un pasaulē. Diskusijā piedalīsies Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, producente Aija Bērziņa, producente Alise Ģelze un aģentūras «Casting Bridge» vadītāja, aktieru atlases speciāliste Gunita Groša.

Kinoteātrī «K.Suns» būs sagatavota īpaša programma sadarbībā ar Gētes institūtu, Dānijas Kultūras institūtu Latvijā, Norvēģijas vēstniecību un Francijas institūtu Rīgā.

Turpmāk ik gadu rudenī plānots izvēlēties vienu dienu, lai nosvinētu Eiropas mākslas kino un apliecinātu Eiropas kino daudzveidību. Kinoteātros skatāmā programma būs tik dažāda, cik dažāda ir Eiropas kino māksla, un katrs kinoteātris pats izvēlēsies programmu šai dienai un veidos to no dažādu valstu filmām.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu