Latvijas simtgades starptautiskajā programmā plānotas 112 norises 16 valstīs (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas simtgades starptautiskajā programmā plānotas 112 norises 16 valstīs, šodien mediju brokastīs pastāstīja Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta.

Viņa norādīja, ka Latvijas simtgade ārvalstīs paredzēta četrās dimensijās - starptautiskā programma ar dažādām norisēm 16 pasaules valstīs, Londonas grāmatu tirgus un tā pavadošā programma, kur kopā piedalīsies Baltijas reģiona valstis, publiskās diplomātijas programma, kurā plānots prezentēt Latviju visos kontinentos, un sadarbība ar tautiešiem ārvalstīs.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) teica, ka Latvijas starptautiskajā programmā izvirzītas vairākas prioritātes, tostarp parādīt, ka Latvija vienmēr dzīvojusi mijiedarbībā ar saviem kaimiņiem un sabiedrotajiem un ka Latvija ir aktīva starptautiskā arēnā un var sniegt daudz īpaša savā simtgades starptautiskajā programmā.

Vienlaikus Melbārde norādīja, ka programmā izveidojušās divas partneru grupas - Baltijas reģions un valstis, kas dažādos vēsturiskos brīžos, tostarp neatkarības iegūšanas, Brīvības cīņu un neatkarības atgūšanas laikā, atbalstījušas Latviju.

Pēc Melbārdes paustā, Latvija ar kaimiņvalstīm - Igauniju un Lietuvu - sadarbosies Londonas grāmatu tirgū 2018.gada pavasarī, kur jau tagad notiek aktīvs darbs ar izdevējiem un tulkotājiem, tāpat Baltijas valstis sadarbosies mūzikas festivālā Berlīnē, Vācijā un citās programmas norisēs.

Melbārde sacīja, ka par godu Latvijas simtgadei tautieši sagatavojuši arī savas programmas un ik gadu atbalsts tautiešu pasākumiem Latvijas simtgadei ārvalstīs ir 100 000 eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu