Katoļu baznīca aģitē parakstīt iniciatīvu - laulība ir vīrieša un sievietes savienību (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cwhimage.com, CC BY-SA 2.0

Tuvojoties parakstu vākšanas termiņa beigām, Latvijas Katoļu baznīcas mājaslapā izvietots aicinājums parakstīt Eiropas pilsoņu iniciatīvu «Mamma, tētis un bērni», kuras mērķis ir aicināt Eiropas Komisiju noteikt, ka laulība ir viena vīrieša un vienas sievietes savienība, un ģimene ir balstīta laulībā un dzimtas saitēs.

Baznīcas skatījumā, «laulība ir pastāvīga un uzticīga savienība starp vīrieti un sievieti ar mērķi dibināt ģimeni». «Ģimene ir viens tētis, viena mamma un viņu bērni, bet ģimenes attiecības - civiltiesiskas attiecības starp diviem laulātajiem vai starp vecākiem un bērnu,» postulē baznīca.

Šīs Eiropas Pilsoņu iniciatīvas autori esot Eiropas Savienības pilsoņi no septiņām valstīm - Ungārijas, Slovākijas, Zviedrijas, Polijas, Francijas, Horvātijas un Portugāles. Lai Eiropas Komisija izskatītu šo iniciatīvu, jāsavāc viens miljons Eiropas pilsoņu parakstu, tajā skaitā Latvijā jāsavāc vismaz 6000 parakstu. Līdz 2.novembrim iniciatīvu bija parakstījuši vien 148 894 cilvēku.

Latvijā iniciatīvu «Mamma, tētis un bērni» pārstāv biedrība «Asociācija «Ģimene»». Parakstīties par minēto iniciatīvu var pilngadību sasnieguši Latvijas pilsoņi, norādot savu personas kodu. To var izdarīt tiešsaistē «www.mumdadandkids.eu/lv», kā arī papīra formā, no minētās mājaslapas izdrukājot parakstu vākšanas veidlapu.

Parakstu vākšana noslēgsies 10.decembrī, un visas papīra veidlapas un elektroniski iesniegtās balsis tiks iesniegtas Centrālajā vēlēšanu komisijā, kas trīs mēnešu laikā izvērtēs derīgo parakstu skaitu un sniegs oficiālu informāciju par savākto parakstu skaitu.

Pēc oficiālas informācijas saņemšanas no visu valstu Centrālajām vēlēšanu komisijām, ja tiks izpildīta prasība - viens miljons parakstu visā ES, iniciatīvas «Mamma, tētis un bērni» autori vērsīsies ar oficiālu iesniegumu un regulas projektu Eiropas Parlamentā.

LETA iepriekš jau ziņoja, ka konservatīvo ideju aizstāve - «Asociācija «Ģimene»» - aicina ikvienu izteikt rakstisku atbalstu Eiropas pilsoņu iniciatīvai «Mamma, tētis un bērni», uzsverot, ka «ģimene ir ļoti svarīga katram indivīdam un visai sabiedrībai. Tā ir vieta, kur bērni tiek gaidīti un uzaudzināti, kur katram no mums ir sava vieta dzimtas kokā. Ģimene mūs savstarpēji savieno, tā ir vislabākais drošības tīkls un visefektīvākā aizsardzība pret vientulību. Ģimene ir ekonomikas dzinējspēks tagadnē un nākotnē».

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu