Nacionālajā bibliotēkā lekcijā stāstīs par senajām zīmēm Latvijas klintīs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kapša/LETA

Trešdien, 23.novembrī, plkst.18 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Virtakas klasē notiks filoloģijas doktora Sanda Laimes lekcija «Senās zīmes Latvijas klintīs: izpētes vēsture, interpretācijas un fakti», informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Lekcijā varēs noskaidrot, cik senas ir klintīs un alu sienās ieskrāpētās zīmes, kas un ar kādu nolūku tās skrāpēja, vai uz klinšu sienām saglabājušies seno cilšu rakstības paraugi vai liecības par mūsdienās zudušām viduslaiku un agro jauno laiku tradīcijām.

Lekcijas laikā tiks demonstrēta ilustrācijām bagāta prezentācija. Tāpat klausītājiem būs iespēja iepazīt klinšu rakstu kopēšanas procesu un aplūkot kādas zīmju klints kopiju.

Laime ir Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks. Filoloģijas doktora grādu ieguva 2012.gadā LU Humanitāro zinātņu fakultātē, disertācijas tēma - raganu priekšstatu vēsturiskā tipoloģija. Pēdējos 20 gadus viņš nodarbojas ar Latvijas klinšu rakstu apzināšanu, dokumentēšanu un zinātnisku izpēti.

Lekciju programma Virtakas klasē papildina un izvērš LNB pastāvīgajā ekspozīcijā «Grāmata Latvijā» skartās tēmas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu