Par dharmu – jūsu dvēseles uzdevumu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes

Apgāds «Lietusdārzs» izdevis grāmatu, kas balstīta ļoti senās zināšanās un domāta ļoti mūsdienīgam izmantojumam – katra lasītāja dzīves uzdevumu izpratnei. Tas ir  Saimona Kohoiska darbs «Vēdiskā mācība par pieciem dharmas tipiem».

Vai esat kādreiz prātojuši, kādēļ daži cilvēki par spīti visiem šķēršļiem dzīvē gūst lielus panākumus, savukārt citi, šķiet, nespēj atrast savu vietu pasaulē? Vai kādēļ daudzi šķiet laimīgi, pat ja tiem dzīvē ir maz dots, savukārt citi ir nelaimīgi pat bagātībā? Atbilde uz šiem un daudziem citiem jautājumiem slēpjas izpratnē par dharmu – jūsu dvēseles uzdevumu.

Senā vēdu sabiedriskās kārtības un garīgā uzdevuma (dharmas) sistēma nav zaudējusi nozīmi arī mūsdienās, palīdzot cilvēkiem atrast pareizo dzīves ceļu. Grāmatas autors sīki izskaidro piecus dharmas tipus un palīdz izprast, kā tie nosaka cilvēka dzīves uzdevumu. Grāmatā sniegti precīzi testi, ar kuru palīdzību iespējams noskaidrot, kāds ir jūsu dharmas tips, kā arī smalki aprakstītas visu tipu īpašības, priekšrocības, izaicinājumi, emocionālā stabilitāte, attiecības ar līdzcilvēkiem un daudzas citas iezīmes.

Saimons Kohoiskis uzsver, ka dharmas tipu var uzskatīt par cilvēka identitātes pamatbāzi. Izpratne par savu dharmas tipu palīdz sagatavot visas dzīves karti, apzināties un izmantot stiprās īpašības neatkarīgi no tā, vai mēģināt izvēlēties turpmāko karjeru vai studiju virzienu, saskaraties ar veselības problēmām vai vēlaties izveidot labas attiecības ar līdzcilvēkiem. Tiklīdz noskaidrosiet un izpratīsiet savu dharmas tipu, atradīsiet arī atbildes uz daudziem nozīmīgiem dzīves jautājumiem.

Saimons Kohoiskis ir sanskrita, ārstnieciskās astroloģijas un vēdisko tradīciju pasniedzējs Ājurvēdas institūtā ASV. Viņš ir sarakstījis vairākus kritiķu augstu novērtētus darbus par vēdiskajām tradīcijām un to nozīmi mūsdienu Rietumu pasaulē.

Diemžēl daudzi mūsdienās nav mierā ar savām karjeras, mācību vai citām izvēlēm, kas rada lielu stresu un psiholoģisko slodzi. Turklāt pastāvošā sabiedriskā iekārta nekādā veidā nepalīdz tiem, kuri mēģina atrast savu ceļu, jo tiek pieprasīti ātri rezultāti. Saimona Kohoiska grāmata »Vēdiskā mācība par pieciem dharmas tipiem» sniedz nešaubīgu rīku, kā izanalizēt savu personību un saprast, kurš ceļš dzīvē nesīs panākumus un kurš – sarežģījumus.

Goodreads.com

No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu