Irānā par nelegālu uzdzīvi aiztur 120 cilvēkus (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: icanteachyouhowtodoit, CC BY-NC-ND 2.0

Irānas policija Teherānā nelegālā ballītē aizturējusi 120 cilvēkus un konfiscējusi 15 pudeles alkohola, ceturtdien pavēstīja ar tieslietu struktūrām saistīta tīmekļa vietne.

Varasiestādes šogad aktīvi vēršas pret nelegālām uzdzīves vietām, un šis reids bijis vērienīgākais kopš jūnija, kad restorānā Teherānas nomalē tika aizturēti 132 cilvēki.

Pēdējā reidā kafejnīcā, kas esot izīrēta ballītes rīkošanai, aizturēto vidū ir divi nelicencēti dziedātāji, atsaucoties uz Teherānas virsprokuroru Abasu Džafari Dolatabadi, vēsta vietne «Mizan Online».

15 cilvēki lietojuši alkoholu, pārkāpjot Irānas likums, kas pieļauj, ka alkoholu lieto vienīgi pilsoņi nemusulmaņi, turklāt to dara reliģiskiem mērķiem.

Visi aizturētie pārkāpuši striktās apģērba etiķetes normas, kas Irānā ir spēkā kopš 1979.gada Islāma revolūcijas.

Sodi par nelegālu uzdzīvi ir bargi.

Katram no aptuveni 30 studentiem, kas Irānas ziemeļos šogad tika aizturēti izlaiduma ballē, tika piespriesti 99 sitieni ar pletni.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu