Berlīnes uzbrukumā izmantotās kravas automašīnas īpašnieks atklāj jaunas detaļas par notikušo (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Uzbrukumā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņam izmantotās kravas automašīnas īpašnieks atklājis jaunas detaļas par notikušo, ziņo ASV medijs CNN.

Berlīnes policija paziņojusi, ka uzbrukuma sarīkotāji, visticamāk, nogalinājuši kravas automašīnas vadītāju – Polijas pilsoni – un nolaupījuši automašīnu.

Uzbrukumā izmantotās automašīnas īpašnieks Ariels Žuravskis savu darbinieku raksturoja kā labu cilvēku.

Žuravskis arī izteica pieņēmumu, ka kravas automašīnas vadītājs varētu būt cīnījies ar uzbrucējiem, cenšoties nepieļaut mašīnas nolaupīšanu. Darbinieks bijis 1,8 metrus garš un 120 kilogramus smags, norādīja Žuravskis.

Viņš arī palīdzēja policijai identificēt bojā gājušo automašīnas vadītāju. Viņš izteicās, ka policijas rādītie attēli bijuši šausminoši.

Tikmēr Vācijas medija RBB rīcībā esošā informācija liecina, ka noziedznieki uzbrukuši vadītājam automašīnas kabīnē, viņu vairākas reizes sadurot ar nazi un beigās nošaujot.

Žuravskis arī atklāja, ka viņa darbinieks pirmdien lūdzis atļauju beigt darbu ātrāk, lai dotos nopirkt Ziemassvētku dāvanu savai sievai.

Viņš darbu esot beidzis ap plkst.15 pēc vietējā laika.

Tomēr dati no automašīnas GPS raidītāja liecinot, ka sākot no plkst.15.45 automašīna vairākas reizes tikusi iedarbināta. Žuravskis uzskata, ka kāds acīmredzot mācījies ar šo automašīnu braukt.

Kā ziņots, pirmdien Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāju pūlī pie Berlīnes Ķeizara Vilhelma baznīcas ietriecās kravas automašīna, nogalinot vismaz 12 cilvēkus, kamēr 48 cilvēki guva ievainojumus.

Atbildību par šo uzbrukumu otrdien uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu