ASV izlūkdienesti: Putins lika ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas (977)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tiger_days, CC BY-NC 2.0

Krievijas prezidents Vladimirs Putins «pavēlēja» veikt pasākumus ar mērķi ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas, lai grautu uzticēšanos šim demokrātiskajam procesam un kaitētu Demokrātu partijas kandidātei Hilarijai Klintonei, konstatēts triju ASV izlūkdienestu ziņojumā.

Ziņojums tika publicēts piektdien neilgi pēc tam, kad ASV izlūkdienestu vadītāji iepazīstināja ar saviem slēdzieniem jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu. ASV prezidents Baraks Obama ar šiem slēdzieniem tika iepazīstināts ceturtdien.

Putins un Krievijas valdība šajos pasākumos, kas ietvēra Demokrātu partijas e-pastu uzlaušanu un iegūtās informācijas noplūdināšanu tīmekļa vietnei «WikiLeaks», «skaidri deva priekšroku» Republikāņu partijas kandidātam Donaldam Trampam, teikts ziņojumā.

«Mēs arī vērtējam, ka Putins un Krievijas valdība centās palīdzēt .. Trampa vēlēšanu izredzēm, kad vien iespējams, diskreditējot Klintoni,» secināts ziņojumā.

Krievijas veiktās darbības ietvēra ne tikai hakeru uzbrukumus, bet arī propagandas kampaņu, tostarp «neīstu ziņu» izplatīšanu, konstatēts ziņojumā.

Izlūkdienestu ziņojumā arī secināts, ka Krievija nav ietekmējusi pašus vēlēšanu rezultātus.

Tramps dažas stundas pirms šīs izlūkinformācijas saņemšanas koncentrēšanos uz Krievijas hakeriem nosauca par politiskām raganu medībām.

Pēc šīs informācijas saņemšanas Tramps piektdien solīja aktīvu rīcību, lai apturētu kiberuzbrukumus, tomēr uzsvēra, ka tie nav ietekmējuši vēlēšanu rezultātus.

Komentāri (977)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu