Austrijas policija aizturējusi astoņus iespējamus teroristus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Austrijas policija plašos reidos Vīnē un Grācā ceturtdienas rītā aizturējusi astoņus iespējamus teroristus.

Grācas prokuratūra paziņoja, ka aizturētie tiek turēti aizdomās par saistību ar teroristu grupējumu «Islāma valsts».

Vīnē un Grācā vienlaicīgi notikušajās operācijās piedalījās apmēram 800 policistu.

Reidi notiek nedēļu pēc tam, kad policija Vīnē aizturēja 17 gadus vecu jaunieti, kurš piederējis «radikālo salafistu» aprindām un atzinis, ka eksperimentējis ar spridzekļa pagatavošanu.

Prokuratūras paziņojumā gan norādīts, ka reidi tika plānoti jau «ilgāku laiku», kas varētu liecināt, ka tiem nav tiešas saiknes ar iepriekš aizturēto.

Policijas operācijas toties varētu būt saistītas ar izmeklēšanu, kas tiek veikta pret kāda Serbijā dzimuša islāma garīdznieka sekotājiem.

35 gadus vecais islāma garīdznieks Mirsads O., kurš pazīstams arī ar pieņemto vārdu Abu Tedžma, pērn Grācā tika notiesāts uz 20 gadiem cietumā par kaujinieku vervēšanu «Islāma valsts» labā. Viņš tika atzīts par vainīgu arī kūdīšanā uz slepkavību. Viņš pats apsūdzības ir noliedzis.

Iekšlietu ministrijas informācija liecina, ka Austriju kopš 2012.gada pametuši vai centušies pamest apmēram 300 cilvēki, kas vēlējušies cīnīties dažādu radikālo grupējumu rindās Tuvajos Austrumos. No tiem 90 ir atgriezušies, bet 50 tiek uzskatīti par bojāgājušiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu