LTV raidījums «Teātris.zip» ieraksta simto izrādi (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Televīzijas raidījumu cikla «Teātris.zip» veidotāji veikuši 100. izrādes televīzijas ierakstu. Simtā izrādes ieraksta godā – Dailes teātra izrāde «Granātu krāsas aproce». Izrāde ir kā brīnišķīga glezna, kas, iespējams, jau nākamajā sezonā būs vērojama LTV ēterā.

Izrāde ir stāsts par mīlestību un nāvi, rutīnu un romantiku, sentimentu un laulībām. Kņazienei Verai Nikolajevnai kāds anonīmi uzdāvinājis granātu aproci, kurā mirdz asinssārtas uguntiņas. Vai pasaulē ir sastopama īsta mīla – nesavtīga, pašaizliedzīga, tāda, kuras dēļ var veikt varoņdarbus, ziedot dzīvību – mīla, kas nav slogs, bet viens vienīgs prieks? Tas ir vislielākais noslēpums pasaulē.

Aleksandra Kuprina melodrāmas «Granātu krāsas aproce» iestudējums Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvoja 2016. gada 18. maijā. Iestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs, izrādē spēlē Artūrs Skrastiņš, Vita Vārpiņa, Aldis Siliņš, Aija Dzērve un citi izcili aktieri. Iestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko, bet dramatizējuma autore ir Justīne Kļava.

Kopš 2012. gada rudens «Teātris.zip» sezonās Latvijas iedzīvotājiem ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu ir bijusi iespēja vērot vairāk nekā 135 dažādu laiku Latvijas teātru labākās izrādes ierakstā un tiešraidēs. Paralēli Latvijas Televīzija veikusi Rīgas un reģionu teātru 100 labāko izrāžu ierakstus. Tās ir izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm.

Raidījuma «Teātris.zip» vadītājs – žurnālists Ojārs Rubenis, redaktore – Mārīte Balode, režisors – Gunārs Grocs, projekta vadītāja – Ilze Šadurska. Izrādes pa sezonām var vērot pamīšus LTV1 un LTV7 kanālos.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu