Foto: Arheologi Ēģiptē atrod faraona Ramzesa II statuju (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Arheologi Kairas graustu rajonā uzgājuši astoņus metrus augstu statuju, kas, visticamāk, attēlo leģendāro faraonu Ramzesu II, kas Ēģiptē valdīja pirms vairāk nekā 3000 gadu, ziņo aģentūra «Reuters».

Atrastie statujas fragmenti izgatavoti no kvarcīta.

Arheologi statujas fragmentu atrašanu nodēvējuši par ļoti nozīmīgu atradumu. Ēģiptes Senlietu ministrijas amatpersonas izteikušās, kas tas ir viens no visu laiku nozīmīgākajiem arheoloģiskajiem atradumiem Ēģiptes vēsturē.

Statuja atrasta blakus Ramzesa II tempļa atliekām. Šis templis reiz slējās senajā ēģiptiešu pilsētā Heliopolē, kas atrodas mūsdienu Kairas austrumu daļā.

Netālu no lielās statujas arheologi atraduši vēl vienu statuju, kurā attēlots Ramzesa II mazdēls Seti II. Šī statuja ir nepilnu metru gara.

Ja tiks apstiprināts, ka atrastā tiešām ir Ramzesa II statuja, tā tiks restaurēta izstādīta pie Ēģiptes Lielā muzeja ieejas. Šo muzeju plānots atklāt nākamgad.

Ramzess II no faraonu 19.dinastijas Ēģiptē valdīja no 1279. - 1213. gadam pirms mūsu ēras.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu