«Viss bija piedūmots, bija daudz cietušo»: Aculiecinieki pastāsta par notikušo Sanktpēterburgā (248)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aculiecinieki pastāstījuši par pieredzēto sprādzienu Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas metro. 

«Life News» aculiecinieki stāstījuši, ka «cilvēki asiņoja, dažiem dega mati. Mums teica, lai mēs ejam prom no stacijas, jo vilcienu kustība ir apturēta».

«Cilvēki bēga. Mana draudzene bija vagonā tieši blakus sprāgušajam vagonam. Viņa teica, ka izkāpjot varēja redzēt daudz ievainotos,» teicis aculiecinieks.

Savukārt pasažiere Poļina stāsta, ka braukusi blakusvagonā. «Tajā laikā brauca diezgan daudz cilvēku. Visi sēdēja, daudzi arī stāvēja. Sprādziens bija starp stacijām «Sennaja» un «Tehnoloģiskais institūts». Bija apdullinošs troksnis un pēc tam asa smaka, dūmi. Mēs aizgājām uz otru vagona galu, sākās panika. Divām sievietēm palika slikti un viņas noģība. Viss notika kustībā, vilciens neapstājās. «Tehnoloģiskajā» visi izkāpa. Redzējām, ka blakusvagons ir bojāts, nav gaismas un logi ir izsisti. Cietušo daudz, nezinu, vai bija mirušo, jo pēc divām minūtēm bijām prom,» stāsta Poļina.

Vēl viens aculiecinieks izdevumam «Bumaga» stāsta, ka sprādziens notika tunelī. «Braucu no «Sennajas» uz «Tehnoloģisko», izdzirdēju blīkšķi, sajutu spēcīgu grūdienu un pulvera smaku. Blakusvagonā pazuda gaisma. Vilciens neapstājās līdz mēs aizbraucām līdz stacijai un apstājāmies, cilvēki līda ārā cauri logiem, bet metro darbinieki jau vilka ārā cietušos. Liekas, ka sprāga ceturtais vai piektais vagons no beigām. Redzēju kā minimums četrus cietušos vai mirušos. Perons bija aizdūmots, cilvēki bija šokā un panikā.»

Teroraktā cietušajā vilcienā braukušais cilvēks izdevumam «Bumaga» pastāstīja, ka «Bija sprādziens, lidoja atlūzas un putekļi, bija jūtami dūmi ar pulvera smaku. Kad vilciens pienāca «Tehnoloģiskajā», cilvēki kāpa ārā caur logiem, jo durvis nestrādāja. Ievainoto ir daudz».

Komentāri (248)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu