Aizliegumi, ko nevajadzētu ēst un dzert uzreiz pēc treniņa

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Pēc fiziskas slodzes, protams, ir kaut kas jāapēd, lai atgūtu zaudēto enerģiju, tomēr ne visu drīkst, jo, kā uzskata speciālisti, ir produkti, kurus ēst pēc treniņa absolūti nav ieteicams.

Lai treniņa laikā pazaudētās kalorijas neatgrieztos, ir svarīgi zināt, ko drīkst un nedrīkst lietot uzturā. Iespējams, tu jau zini, tomēr atgādinājumam “Cosmo” ir izveidojis sarakstu, no kuriem produktiem vajadzētu izvairīties.

Kokteiļi ar cukuru

Labs olbaltumvielu kokteilis atjaunos spēkus un dos enerģiju, bet ne visi proteīna kokteiļi ir vērtīgi. Pievērs uzmanību cukura daudzumam kokteilī un ķīmiskajam sastāvam! Vislabāk ir pagatavot kokteili mājās pašas spēkiem no produktiem, par kuru sastāvu tev nav nekādu šaubu.

Saldie enerģijas batoniņi

Šokolāde
Šokolāde Foto: pixabay.com

Tieši tāpat kā ar kokteiļiem – ir labie un sliktie varianti. Ja kāda no sastāvdaļām tev nav zināma, organismam tas par labu noteikti nenāks. Labāk izvairies no pārsaldinātajiem batoniņiem, par kuru sastāvu neesi droša, un to vietā izvēlies apēst banānu, ogas vai riekstus.

Maz ogļhidrātu saturošs ēdiens

Ar olbaltumvielām viss tā kā būtu skaidrs, taču pēc treniņa organismam ir vajadzīgi arī ogļhidrāti. Sportošanas laikā organisms patērē glikogēnu, un šīs rezerves ir jāpapildina. Protams, ne jau ar cukuru, bet ar augļiem, ogām, pilngraudu maizi un dārzeņiem.

Sportam paredzētie dzērieni

Par spīti izplatītajam viedoklim, šie dzērieni ir paredzēti profesionāliem sportistiem, nevis sporta amatieriem un mīļotājiem. Tajos, kā zināms, ir daudz cukura vai saldinātāju. Šāda dzēriena vietā labāk izvēlēties izdzert glāzi ūdens vai olbaltumvielu kokteili.

Cepts ēdiens vai žāvējumi

Trekns ēdiens
Trekns ēdiens Foto: pixabay

Ceptu ēdienu pēc treniņa kuņģim ir grūti pārstrādāt, tāpēc labāk izvēlēties apēst gabaliņu vārītas vai tvaicētas vistas vai zivs ar sieru vai dārzeņiem. Tas ir lielisks veids, kā remdēt izsalkumu un atjaunot enerģiju.

Kofeīns

Pirms treniņa kafija, kokakola vai līdzīgi dzērieni var dot papildu enerģiju, bet pēc treniņa tos labāk nedzert. Tie var novest pie organisma atūdeņošanās un palielināt kortizola līmeni, kas organismam nav nemaz tik labi.

Ko vēl ir svarīgi zināt?

Badošanās

Iespējams, ka pēc treniņa tev vispār negribas ēst, taču tā ir slikta ideja. Organismam ir nepieciešama enerģija. Turklāt pēc treniņa ēdiens ātrāk pārstrādājas, kas pats par sevi jau ir vērtīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu