Zviedrijā aizturēts Stokholmas terorista iespējamais līdzzinātājs; māte aizstāv aizturēto (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Zviedrijas policijas veiktā aresta, kad tika apcietināts kāds vīrietis aizdomās par līdzdalību Stokholmas teroraktā, sarunā ar zviedru medijiem runājusi arī aizturētā māte. 

Kā vēsta «The Local», 39 vecais Uzbekistānas iedzīvotājs Rahmats Akilovs atzinies, ka viņš braucis ar zagto kravas auto, kas nāvējoši ievainoja četrus cilvēkus uz gājēju ielas Stokkholmā. Kamēr Akilovs atrodas ieslodzījumā, izmeklētāji meklē iespējamos Akilova līdzzinātājus.

Policija un Zviedrijas drošības dienesti svētdien aizturēja otru aizdomās turamo. Pagaidām nav plašākas informācijas par apsūdzībām, taču, atsaucoties uz tiesu, aizturētajam tiek inkriminēti terora noziegumi.

Zviedrijas mediji norādījuši, ka vīrietis, kurš varētu būt apmēram 20 gadus vecs, tika arestēts Zviedrijas dienvidos dzīvoklī, kas pieder Migrācijas aģentūrai. Vietējie iedzīvotāji un aculiecinieki norādījuši, ka bruņoti policisti iebrukuši ēkā.

«Policija ielauzās, viņiem līdzās bija suns. Es nevarēju doties pie dēla,» teica sieviete, kura norādīja, ka ir aizturētā māte. Viņa medijam SVT atklāja, ka «policisti bija bruņoti un izlauza durvis. Viņi iesita puikam un piespieda pie sienas».

Atsaucoties uz sievietes teikto, viņa kopā ar dēlu ieradusies Zviedrijā no Čečenijas, lai meklētu patvērumu. Viņi terorakta brīdī esot bijuši savā dzīvoklī. «Es redzēju ziņas «Facebook» par teroraktu Stokholmā. Mans dēls bija man līdzās,» teica sieviete. «Mans dēls nav terorists. Mēs aizbēgām no Kadirova,» teica sieviete.

Policija, prokuratūra un advokāti norāda, ka aizturētais vīrietis kaut kādā mērā varētu būt saistīts ar Stokholmas uzbrucēju. Viņš apcietinājumā tiks paturēts līdz trešdienai.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu