Speciāliste: Pārāk bieža iešana uz tualeti var kaitēt urīnpūslim (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Lai arī pirms došanās ceļā cilvēki bieži vien izvēlas doties uz labierīcībām nokārtot savas dabiskās vajadzības, lai nesavajadzētos to darīt vēlāk, kad tas vairs nebūt tik vienkārši, eksperti norāda, ka šāds paradums var kaitēt urīnpūslim.

Protams, urīnpūšļa iztukšošana pirms došanās ceļā šķiet pavisam normāla lieta, taču fizioterapijas speciālisti norāda, ka tas sagādā nopietnas problēmas nākotnē.

Eksperte Diāna Vūtona (Diane Wootton) paskaidro, ka šādā veidā urīnpūslis ar laiku novājinās, kas nozīmē, ka uz tualeti doties ar laiku gribēsies arvien vairāk, ziņo Lielbritānijas medijs «Daily Mail».

Vūtona norāda, ka, neuzpildot urīnpūsli līdz normālam līmenim, kas ir vairāk nekā 200 mililitri, tas netiek izstaipīts un ar laiku novājinās.

«Man reiz bija pacients, kurš uz tualeti devās vidēji 22 reizes dienā tieši šī ieraduma dēļ,» skaidro eksperte.

Speciālisti uzskata, ka cilvēkiem nevajadzētu doties uz labierīcībām pie pirmās nepieciešamības, bet gan nogaidīt, lai urīnpūslī uzkrātos šķidrums. Eksperti norāda, ka nepieciešamo šķidrumu vajadzētu censties uzņemt dienas laikā, bet izvairīties to darīt vēlu vakarā.

Tāpat tiek ieteikts izvairīties no dzērieniem, kuri satur kofeīnu, jo tie kairina urīnpūsli, liekot uz tualeti doties biežāk.

Tomēr ir būtiski apzināties, ka nav nepieciešams ciesties līdz pēdējam, jo urīnpūslis var kļūt arī pārāk izstaipīts. Speciālisti norāda, ka vidēji cilvēkam tualete jāapmeklē četras līdz 10 reizes dienā.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu