Vācija pārskatīs līdz 100 000 pozitīvu lēmumu sniegt patvērumu bēgļiem (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijā tiks pārskatīti līdz 100 000 pozitīvu lēmumu sniegt patvērumu, ņemot vērā, ka kādam Vācijas karavīram izdevies iegūt aizsargājamā statusu ar viltus identitāti, paziņojusi Vācijas Iekšlietu ministrija. 

Iekšlietu ministrs Tomass de Mazjērs paziņojis, ka imigrācijas dienesti atkārtoti pārbaudīs pozitīvos patvēruma lēmumus, jo atklājies, ka kāds vācu karavīrs ieguvis patvērumu ar viltus identitāti. Viņš uzdevies par Sīrijas bēgli. Jau tagad likums atļauj pārskatīšanas procesu.

Karavīrs Franko Albrehts aprīlī tika arestēts aizdomās, ka viņš gatavo teroraktu kopā ar citu karavīru un civiliedzīvotāju. Visiem trim izvirzītas apsūdzības par patvēruma iegūšanu ar viltus identitātes palīdzību. Šis gadījums radījis bažas par ekstrēmismu Vācijas militārajā jomā, kā arī par valsts spēju pareizi izvērtēt bēgļus.

De Mazjērs norādīja, ka Federālajam migrācijas un bēgļu dienestam ir jāveic iekšējā izmeklēšana. Pašlaik jau ir pārbaudītas 2000 nejauši atlasītas lietas, taču tajās nav atrasta neviena pārkāpuma. Ministrs norādīja, ka šādas kļūdas var novest pie tālākām sekām, aicinot uzlabot kontroles kvalitāti.

Kopumā tiks pārskatītas līdz 100 000 lietas no 2015. un 2016. gada, kurās sniegta pozitīva atbilde jauniem vīriešiem vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Tiek norādīts, ka šāds solis ir ļoti svarīgs un nepieciešams drošībai.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu