Meja aicina aktīvāk cīnīties pret islāma ekstrēmismu Lielbritānijā (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pēc Londonā notikušā terorakta svētdien aicinājusi aktīvāk cīnīties pret islāma ekstrēmismu, nodēvējot to par ļaunuma ideoloģiju.

Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros tika nogalināti septiņi cilvēki un 48 ievainoti. Teroraktus sarīkoja trīs uzbrucēji, kurus policija nošāva.

Meja sacīja, ka šie incidenti nav tieši saistīti ar Mančestrā notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti 22 cilvēki, bet uzsvēra, ka terorisms vairo terorismu un ekstrēmisti atdarina viens otru.

Meja arī atklāja, ka Lielbritānijas varasiestādes kopš marta novērsušas piecus iespējamos uzbrukumus.

«Viņus vieno viena ļauna ideoloģija - islāma ekstrēmisms, kas sludina naidu un vairo sašķeltību,» sacīja premjere.

«Tā ir ideoloģija, kas apgalvo, ka mūsu Rietumu vērtības un brīvība, demokrātija un cilvēktiesības ir nesavienojamas ar islāma reliģiju,» norādīja Meja.

Viņa aicināja regulēt kibertelpu ar starptautisku vienošanos palīdzību, lai apturētu ekstrēmismu. Meja arī uzsvēra, ka Lielbritānijai stingrāk jāpievēršas ekstrēmisma identificēšanai un jānovēro aktivitātes internetā.

Meja arī paziņoja, ka partiju priekšvēlēšanu kampaņas turpināsies pirmdien un parlamenta vēlēšanas notiks ceturtdien, kā plānots.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu