Zema līmeņa tehniskās sarunas par «Breksitu» varētu sākties jau šonedēļ (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Zema līmeņa tehniskās sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) varētu sākties jau šonedēļ, pirmdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) preses sekretārs Aleksandrs Vinteršteins.

«Kas attiecas uz tehniskajām sarunām, mēs esam diezgan droši, ka tās varēs sākties šonedēļ, un, cik mēs saprotam, arī britu puse vēlas virzīties uz priekšu ar šīm tehniskajām sarunām,» sacīja Vinteršteins.

«Mēs esam pilnībā sagatavojušies un gatavi sākt sarunas,» uzsvēra EK preses sekretārs, vienlaikus, atzīstot, ka pašreiz nespēj pateikt, kad būs tas brīdis, kad būs iespējams pāriet no «sarunām par sarunām uz detalizētākām sarunām».

«Tas nav atkarīgs tikai no mums. Mēs esam pilnībā gatavi,» viņš piebilda.

EK «Breksita» sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē iepriekš pauda cerību, ka «Breksita» sarunas varētu sākties nākamajā nedēļā un 22.jūnijā un 23.jūnijā ES samitā viņš varētu informēt dalībvalstu līderus par sarunu gaitu.

Tomēr Lielbritānijas pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas, kurās Konservatīvā partija zaudēja absolūto vairākumu parlamentā, apdraudējušas sarunu sākumu.

Brisele ir noteikusi 19.jūniju kā oficiālu sarunu sākuma datumu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu