Britu liberāldemokrāti par jauno līderi izraudzījušies proeiropeisku ekonomistu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas Liberāldemokrātiskā partija par savu jauno līderi izraudzījusies ekonomistu Vinsu Keiblu, kurš vēl nesen paudis pārliecību, ka «Breksits» var arī nenotikt.

74 gadus vecais bijušais ministrs, kurš ir arī aizrautīgs sarīkojuma deju dejotājs, tika izraudzīts par līderi centriskajai partijai vēlēšanās, kurās citu pretendentu uz augsto amatu nebija. Liberāldemokrātiem Pārstāvju palātā šobrīd ir 12 deputāti.

Keibls partijas līdera amatā nomainīs Timu Faronu - evaņģēlisko kristieti, kurš bija izraisījis viļņošanos sabiedrībā ar saviem agrākajiem izteikumiem homoseksuāļu tiesību sakarā.

Enerģētikas giganta «Shell» bijušais vecākais ekonomists Keibls stingri iestājas pret Lielbritānijas lēmumu izstāties no Eiropas Savienības (ES) un brīdinājis, ka šis solis var kaitēt valsts tautsaimniecībai.

Pēdējo nedēļu laikā viņš nonācis mediju virsrakstos ar apgalvojumiem, ka «Breksita» radītie izaicinājumi var mazināt sabiedrības atbalstu šim solim, un ir prognozējis, ka «Breksits» var arī nenotikt.

«Cilvēki sapratīs, ka mēs nebalsojām par to, lai būtu nabadzīgāki, un es uzskatu, ka viss jautājums par dalības turpināšanu no jauna aktualizēsies,» Keibls šomēnes sacīja raidorganizācijai BBC.

Keibls parlamentā tika pirmo reizi ievēlēts 1997.gadā no Tvikenemas - pārtikušās Londonas priekšpilsētas. Viņš ir viens no pazīstamākajiem liberāldemokrātu deputātiem.

Keibls tika pie uzņēmējdarbības ministra amata, kad liberāldemokrāti 2010.gadā pievienojās konservatīvajiem Deivida Kamerona koalīcijas valdībā.

Atbalstītāji sodīja partiju par šo aliansi 2015.gadā, un Keibls bija viens no 48 liberāldemokrātu deputātiem, kas zaudēja savus mandātus. Togad parlamentā palika vien deviņi liberāldemokrātu deputāti.

Pagājušā mēneša vēlēšanās Keibls, partijas situācijai uzlabojoties, atkal tika ievēlēts parlamentā no Tvikenemas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu