Reizniece-Ozola: Nodokļu reforma risinās esošās nodokļu sistēmas problēmas (49)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nodokļu reforma risinās esošās nodokļu sistēmas problēmas, piektdien, uzrunājot Saeimas deputātus pirms balsojuma par nodokļu reformas likumu paketi pirmajā lasījumā, norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Pēc viņas teiktā, iecerētā nodokļu reforma kalpos kā stabila bāze iekšzemes kopprodukta izaugsmei 5% apmērā, tiks mazināta nevienlīdzība, augs budžeta ieņēmumi, saruks ēnu ekonomika, kā arī uzlabosies Valsts ieņēmumu dienesta darba efektivitāte.

Ministre sacīja, ka esošā nodokļu politika vairo nevienlīdzību, kavē uzņēmējdarbības konkurētspēju, kā arī ir netaisnīga, jo pieļauj iespēju izvairīties no nodokļu nomaksas.

Reizniece-Ozola uzsvēra, ka nodokļu reforma minētās problēmas risinās, jo iedzīvotājiem tiks nodrošinātas lielākas algas, tiks apkarota ēnu ekonomika un izvairīšanās no nodokļu nomaksas, tāpat nodokļu reforma motivēs uzņēmums ieguldīt attīstībā, maksāt darbiniekiem lielākas algas un veikt sociālās iemaksas.

«Nodokļu reformas ieviešanas rezultātā zaudētāji būs nodokļu izkrāpēji un optimizētāji. Turpretī ieguvēji būs Latvijas ģimenes un sabiedrība kopumā. Jaunā nodokļu sistēma būs taisnīgāka un tā saliedēs Latvijas sabiedrību. Šis ir vēsturisks solis pretī konkurētspējīgai Latvijas valstij,» atzina finanšu ministre.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu