Ēģipte brīdina ES, ka Kataras krīzē nebūs kompromisu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ēģipte otrdien brīdināja Eiropas Savienību (ES), ka četras arābu valstis nepieņems nekādus kompromisus Kataras krīzē, kas izraisījusies saistībā ar apsūdzībām, ka ar gāzes resursiem bagātais emirāts atbalsta terorismu.

Katarai pilnībā ir jāpieņem Ēģiptes, Saūda Arābijas, Bahreinas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) prasības, pēc sarunām Briselē ar ES augsto ārlietu pārstāvi Federiku Mogerīni sacīja Ēģiptes ārlietu ministrs Same Šukri.

«Tas nav kompromisa jautājums, mēs nevaram ielaisties kompromisos ne ar kādām terorisma formām, mēs nevaram ielaisties kompromisos vai iesaistīties sarunās jelkādā formā,» preses konferencē sacīja ministrs.

«Šī krīze var tikt atrisināta vienīgi tad, kad Katara būs spērusi nepieciešamos soļus, kas būtu vērsti uz to, lai patiešām kļūtu par partneri cīņā ar terorismu,» viņš piebilda.

Katara ir «uzņēmusi elementus, kas ir saistīti ar teroristu ideoloģijām, ar radikālām ideoloģijām, viņi izmanto savus medijus, lai sekmētu, attaisnotu un slavinātu teroristu aktivitātes,» sacīja ministrs.

Savukārt Mogerīni, kas aizvadītajā nedēļās nogalē tikās ar Kuveitas emīru, no jauna pauda aicinājumu risināt krīzi sarunu ceļā.

«ES arī turpmāk būs labas attiecības ar visām iesaistītajām valstīm,» sacīja bijusī Itālijas ārlietu ministre.

Kā ziņots, Saūda Arābija, AAE, Bahreina un Ēģipte 5.jūnijā paziņoja, ka sarauj diplomātiskās attiecības ar Kataru, apsūdzot to ekstrēmistu atbalstīšanā un pārāk tuvās attiecībās ar Irānu.

Katara šīs apsūdzības noraida un arābu valstu izvirzītos ultimātus uzskata par savas suverenitātes aizskaršanu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu