Foto: Putns Dubultu pludmalē aizrijies ar smiltīs aizmirstu dvieli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no privātā arhīva

«Putns, dvielis un saulriets» - ar šādiem vārdiem interneta lietotāja Dace aizvadītajā nedēļā sāka kādu ierakstu sociālās vietnes «Facebook» profilā. Viņa publicējusi stāstu par kādu putnu Dubultu pludmalē - dzīvnieks cilvēku paviršības bija aizrijies ar smiltīs aizmirstu dvieli.

Dodoties pastaigā pa Dubultu pludmali, sieviete pamanīja kādu putnu, kurš izmisīgi centies kaut ko norīt. Sākumā licies, ka pamanīta milzīga zivs, tomēr mulsinājusi dzīvnieka uzvedība. Izrādās, ka putns centies apēst novārtā atstātu dvieli, kura stūris joprojām rēgojies ārā no knābja nenorīts.

«Kas notika tālāk? Paņēmām rokās, apmīļojām, uzmanīgi izvilkām dvieli. Viņš ļāvās. Tad pateicībā kaut ko noklaigāja, ieknāba Arturam rokā, pagaršoja un pamēģināja nokost pirkstu, bet, kad tas neizdevās, izpleta spārnus un - aizjoza saulrietā. Iebrida jūrā, ilgi dzēra, skalojās, mazgājās, pleta spārnus, vingroja, peldēja, nira, visādi izrādījās, tad pacēlās spārnos un aizlidoja,» skaidro sieviete.

Dacei izdevās putnu izglābt, tomēr pēc piedzīvotā izdarīti secinājumi, kas likuši vērsties pie atpūtniekiem ar aicinājumu savākt aiz sevis dvieļus, peldkostīmus, apakšbikses, bērnu pamperus un citas personīgās mantas.

«Putni nezina, ka šos draņķus nevar ēst, viņiem to neviens nav mācījis. Viņi saož kaut ko tīkamu, knābā, norij un... mirst!»

Lai arī ikvienam, atpūšoties dabā, gadās aizmirst personīgās mantas, šis gadījums ir kā aicinājums visiem atpūtniekiem būt uzmanīgākiem un aizdomāties, ka novārtā atstātas mantas un atkritumi dara nopietnu ļaunumu ne tikai dabai, bet arī dzīvām radībām visapkārt.

Foto: no privātā arhīva
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu