Ieva Brante: Cieņa ir tā, kas neļauj mīlestībai izvārtīties dubļos (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Alkohols bojā karjeru, izjauc ģimenes un salauž dzīves. Taču, reiz iepazīts, tas no cilvēka dzīves tik viegli nav padzenams. Šajā Dainas Jāņkalnes sarunu raidījumā «Sieviete. Personīgi» juriste Ieva Brante stāsta par savām atziņām pēc attiecībām vairāku gadu garumā, kur vīrs cīnījās ar alkohola atkarību, palaida rokas un pazemoja viņu.

Ieva Brante ar vīru laulībā dzīvoja deviņus gadus, šajā savienībā auga arī viņu kopīgs bērns. Vīrs dzēra un mēdza palaist arī rokas. Lai arī laulībā pavadītie gadi ar negulētām naktīm, noraudātām acīm un raudošu bērnu, kas nesaprot, kas notiek, bija briesmīgi un grūti, juriste uzskata, ka sievietei, pirmkārt, ir jāmīl pašai sevi.

«Sievietei sevi ir jāmīl. Sevi. Un tad, kad tu sevi mīli, tad attiecīgi tu nelīdīsi iekšā 35 kurpju izmērā, ja tev ir 36 vai 37. Un nevilksi arī kurpes par lielu, lai nestaigātu kā kalošās. Iemīlēt vajag sevi. Tad, kad tu sevi iemīli, tad saproti vairākas lietas - ko tu esi vērta, kā vērta un kāpēc vērta. Un ja tu tiešām uzskati, ka tāds vīrietis tevis ir vērts, nu okey, katrai jau tā sava mīlestība, bet sevi ir jāiemīl un sevi ir jāciena,» paskaidro Brante.

«Kopš savām pirmām attiecībām visās kāzās, kurās esmu bijusi, es, protams, vēlu no sirds mīlestību, taču es vēlu arī savstarpējo cieņu, jo tieši cieņa ir tā, kas neļauj mīlestībai izvārtīties dubļos.»

Sarunu raidījums «Sieviete. Personīgi», trešdien, 6. septembrī plkst. 21:00, televīzijā sievietēm «STV Pirmā!».

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu