Pētījums: Zēni ir gudrāki fizikā, jo čurājot cenšas trāpīt mērķī (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: codepo8, CC BY-SA 2.0

Akadēmiķi nākuši klajā ar apgalvojumu, ka zēniem ir labākas dotības fizikā nekā meitenēm tāpēc, ka tie jau no agras bērnības čurājot mēdz rotaļāties, proti, izmanto urīna strūklu, lai trāpītu dažādos mērķos, veidotu līknes un ģeometriskus zīmējumus.

TES

Rezultātā šie dabiskie un improvizētie fizikas treniņi zēniem sniedz pamatīgu priekšroku fizikā atšķirībā no meitenēm, kurām, kā zināms, attiecīgo instrumentu, kas padarītu urinēšanu izglītojošu, nav.

Pētījuma autori min, ka pastāv spēcīgi pierādījumi, ka zēni čurāšanu padara daudz interesantāku, urīna strūklu izmantojot dažādās spēlēs. Pētījumā arī atklājās, ka zēniem ir daudz labākas zināšanas dažādos ar tēmēšanu un trajektoriju saistītos uzdevumos nekā meitenēm.

Tikai trešā daļa no meitenēm uz šāda rakstura jautājumiem atbildēja pareizi, kamēr starp zēniem zinošākas bija divas trešdaļas.

Iepriekš tika uzskatīts, ka šīs atšķirības pamatā ir tas, ka zēni vairāk nodarbojas ar sportu, tomēr jaunais pētījums liecina, ka tieši zēnu sacensības, kurš var augstāk vai tālāk urinēt vai kurš var labāk trāpīt kādā mērķī, sniedz zēniem priekšroku fizikā.

«Zēni jau no bērnības ir trenēti čurāt tualetes podos un pisuāros, kuros par mērķi var kalpot dezinficējošās tabletes, notekcaurules atveres vai pat uzlīmes,» rakstīts pētījumā.

Lai arī pētījuma autori ir pārliecināti, ka tieši čurāšanā slēpjas fizikas zinību kodols, tomēr citi zinātnieki šo pētījumu nosaukuši par absurdu.

«Viņu skaidrojumi ir pilnīgi absurdi. Kur ir pierādījumi? Vīriešiem ir dabiska tieksme vairāk interesēties par fiziku, matemātiku un inženierzinātnēm, jo viņu prāts darbojas telpiskāk un ir racionālāks nekā sievietēm,» komentēja pētījuma oponenti.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu