Mācību «Zapad 2017» kaujas helikopteri izšāvuši raķetes pret skatītāju pūli; divi cilvēki smagi ievainoti (581)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas un Balkrievijas militāro apmācību «Zapad 2017» laikā gadījusies kļūme - poligonā «Lužskij», kas atrodas netālu no Sanktpēterburgas, notika «gaiss - zeme» sistēmas raķešu palaišana no helikoptera «Ka-52», un raķetes iešautas skatītāju pūlī. 

Militāras tehnikas kļūmes dēļ divi cilvēki hospitalizēti. Incidents noticis neilgi pirms Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizītes poligonā, vēsta interneta vietne «66.ru».

«Tās lidoja uz mērķi, un 500 metrus pirms mērķa kaut kas sagāja grīstē, un raķetes «sajuka prātā». Raķešu atlūzas aizlidoja diezgan lielā attālumā, un incidentā sadega vismaz divas automašīnas, divi cilvēki, visticamāk, žurnālisti, guvuši smagas traumas un tagad atrodas slimnīcā. Tas noticis treniņu laikā pirms gaisa manevru demonstrēšanas,» «66.ru» informēja organizācijas pārstāvji.

Konkrēts datums, kad noticis incidents, nav zināms. «Tas notika pirmdien vai svētdien,» norāda organizācijas pārstāvji, piebilstot ka 17. septembrī «Zapad 2017» militāro mācību laikā poligonā «Lužskij» kaujas helikopteri «Mi-28N» un «Ka-52» trenēja gaisa izlūkošanas prasmes, kā arī veikt triecienus pa mērķiem, kas atrodas uz zemes, kā arī kaujas spēku grupējumu piesegšanu no gaisa.

«Gaisa izlūkošanas mācību laikā lidotāju sastāvs pildīja sarežģītus uzdevumus - lidojumus zemā augstumā ar mainīgu reljefu. Vadošajai ekipāžai bija nepieciešams identificēt un pēc iespējas efektīvāk likvidēt aviācijas triecienu. Lidotāji palaida raķetes, iznīcinot vairāk nekā 20 mērķu, kuras bija ienaidnieka ugunspozīciju, ierakumu un citu objektu imitācijas,» teikts rietumu militārā apgabala paziņojumā presei.

Krievijas - Baltkrievijas kopīgo mācību «Zapad 2017» aktīvā fāze notiek no 14. - 20. septembrim. Pirmdien poligonu «Lužskij» apmeklēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Komentāri (581)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu