Viesturs Rudzītis: Es neiesaku atzīties par sānsoļiem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Psihoterapeits Viesturs Rudzītis nule kā laidis klajā savu jaunāko grāmatu ar nosaukumu «Ģimene». Šajās lapaspusēs stāstīts par visu, kas saistīts ar ģimenēm mūsdienās - mīlestību, spēku, trauslumu, šķiršanos un atbildību. Intervijā izdevumam «Ieva» Rudzītis stāsta par savu jaunāko grāmatu un saviem uzskatiem, viņš norāda, ka cieņa pret otru cilvēku ir daudz svarīgāka nekā mīlestība.

Viesturs Rudzītis uzskata, ka, ja ar savu partneri iespējams apmierināt 20% savu vajadzību, tad pārējos 80% iespējams atrast citur. Psihoterapeits paskaidro, ka nav nekas slikts, ka savas intereses un vēlmes cilvēks dara kopā ar citiem līdzīgi domājošajiem. Viens no galvenajiem laulības uzdevumiem ir to izmantot kā aizsegu pret visiem vilinājumiem, kuri stāsies ceļā.

Savukārt sekss ir vienīgā lieta, ko nedrīkst meklēt un realizēt ārpus laulības. Lai arī šis ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc mūsdienās laulības tiek pārtrauktas, Rudzītis paskaidro, ka dažreiz šis sānsolis restartē laulību.

«Ne vienmēr, uzsveru - dažreiz. Respektīvi, tas uzspridzina kādu iesūnojušu konfliktu, kad laulātie kaut ko ilgstoši nevar atrisināt. Un sānsolis šo aizsprostojumu uzspridzina. Bet ieteikt to kā recepti es neuzņemtos, tā drīzāk ir tāda cūcene,» tā Rudzītis.

Psihoterapeits ir pārliecināts, ka katram cilvēkam ir sava «slepenā istaba», kur kaut kāda krāpšana notiekot, kaut vai tikai fantāzijās.

«Ja otru tas sāpina, nevajag viņam likt ciest, nevajag neko stāstīt par savām sapņu ainām ar kādu citu, kur nu vēl, ja sānsolis patiešām noticis. Es nerekomendēju atzīties par sānsoļiem pat tad, ja ir neapgāžami pierādījumi. Otram tas nodara pāri, un kaut kas tur ir arī neatgriezeniski,» uzskata Rudzītis, norādot, ka tieši šī iemesla dēļ dzīvot ir grūti - dzīvē nav viena pareizā ceļa un cilvēkam ir jāuzņemas atbildība, jo kļūdas būs vienmēr.

Pilnu interviju lasiet izdevuma «Ieva» jaunākajā numurā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu