Polijā ieviesīs pakāpenisku tirdzniecības aizliegumu svētdienās (22)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas valdība piektdien atbalstījusi likumprojektu, kas līdz 2020.gadam paredz ieviest tirdzniecības aizliegumu lielveikalos un tirdzniecības centros vairumā svētdienu.

No 2018.gada marta tirdzniecība būs atļauta mēneša pirmajā un pēdējā svētdienā.

No 2019.gada tirdzniecība būs atļauta vien mēneša pēdējā svētdienā, bet 2020.gadā spēkā stāsies plašāks aizliegums, kas ļaus veikaliem veikt tirdzniecību vien septiņas svētdienas gadā, tostarp divas svētdienas pirms Ziemassvētkiem un vienu pirms Lieldienām.

Šis likums attieksies uz ārvalstu uzņēmumiem piederošajiem lielveikalu tīkliem, kā arī citiem ārzemju tirgus spēlētājiem, taču tas j atļaus veikt tirdzniecību internetā, kā arī neaizliegs vietējiem uzņēmumiem piederošu nelielu veikalu, tostarp beķereju un degvielas uzpildes staciju veikalu darbību.

Likumprojekta iniciatore ir arodbiedrība «Solidaritāte». Tā norāda, ka šāds lēmums nodrošinās mazumtirdzniecības nozarē strādājošajiem brīvas nedēļas nogales, taču opozīcijā esošie politiķi un citi kritiķi uzskata, ka tas ierobežos nodarbinātības iespējas studentiem un negatīvi ietekmēs Baltijas valstu, Baltkrievijas, Ukrainas un Slovākijas iedzīvotāju iepirkšanos valstī.

Likumprojekts tiks iesniegts parlamentam.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu