Polijas konservatīvā valdība iztur opozīcijas pieprasīto neuzticības balsojumu (4)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Polijas konservatīvā valdība premjerministres Beātas Šidlo vadībā ceturtdien viegli izturēja opozīcijas pieprasīto neuzticības balsojumu.

Pret opozīcijas partijas «Pilsoniskā platforma» (PO) iesniegto prasību balsoja 239 likumdevēji, bet par bija 168. 17 deputāti balsojumā atturējās. Centriski noskaņotā PO vaino konservatīvās partijas «Likums un taisnīgums» (PiS) veidoto valdību par kaitējumu Polijai, pieņemot likumus, kuri, uzskata opozīcija, nav demokrātiski un distancē valsti no Eiropas Savienības (ES).

Balsojuma rezultāts nav uzskatāms par pārsteigumu, ņemot vērā, ka PiS parlamentā ir vairākums.

Pirms balsojuma Polijas prezidents Andžejs Duda tikās ar Šidlo un PiS līderi Jaroslavu Kačiņski, lai apspriestu plānus par pārkārtojumiem valdībā. Partijas līderiem ceturtdienas vakarā ir paredzēta vēl viena apspriede par valdības nākotni.

Lai arī Šidlo vadītā valdība bauda lielu sabiedrības atbalstu, tiek uzskatīts, ka Kačiņskis iestājas par pārmaiņām. Daži uzskata, ka labāks valdības vadītājs brīdī, kad Polijas un Briseles attiecības ir saasinājušās, būtu finanšu ministrs Mateušs Moraveckis, kurš prot svešvalodas.

Pirms tikšanās ar prezidentu Šidlo uzrunāja likumdevējus un paziņoja, ka viņas vadītā valdība ir labi pārstāvējusi vienkāršo poļu intereses.

Komentētāji norādījuši, ka spekulācijas par valdības nākotni novērsušas uzmanību no kritizētajiem likumprojektiem, kurus valdošā partija vēlas pieņemt piektdien, palielinot savu ietekmi pār tiesām.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu