Atzīšanās: es piedzimu kā puisis, bet jūtos kā meitene (10)

Liene Skulme
, SIEVIETE
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Facebook-ā man uzrakstīja kāda meitene Antra (vārds mainīts). Es pat nezinu, kāpēc un kā iesākās mūsu sarakste, jo parasti jaunus draugus nemeklēju un garās diskusijās neiesaistos, ja vien tas nav “par tēmu”. Tomēr viss izvērsās citādi. Atbildēju. Sapratu, ka bieži vien mēs neredzam tālāk par savu degungalu un nepamanām, ka mūsu vidū ir arī citādi cilvēki. Pieņemt viņus vai ne, tas jau ir cits jautājums. Neparasta saruna ar transseksuāli.

«15 gadu vecumā sapratu, ka vēlos būt meitene,» stāsta 22 gadus vecā Antra, kas piedzima kā puisis. «Saki, tu mani audzinātu kā meiteni, ja būtu mana mamma?» viņa man jautā. Es patiešām apjuku. Antras mammai to grūti pieņemt, tāpēc viņa jautā man, ko es par to domāju. «Tev laikam būtu grūti, ja es būtu tavs dēls.» Nezinu pat, ko atbildēt. Jūtos izsista no sliedēm.

Atcerējos oskaroto filmu «Dāņu meitene», kur bija līdzīgs stāsts - par mākslinieku, kurš gribēja kļūt par sievieti, - un mēģināju iztēloties, kā Antra jūtas.

"Tu drīksti rakstīt, ka esmu transseksuālis, jo es tāds esmu," viņa mani pārliecina.

Jauniete stāsta, ka studiju biedriem nav stāstījusi, ka patiesībā viņa ir puisis vai, precīzāk, - viņa ir piedzimusi kā puisis. «Neviens to nesaprastu un nosodītu,» Antra atzīst. Taču Antrai ir draugs. Samulsu, tomēr atļāvos pajautāt, kā tad viņi mīlējas? «Kā divi puiši,» viņa saka.

Baiba vairākkārt man jautā, kādu apģērbu izvēlēties, un to viņa aizņemas no savas māsas. Māsa par to dusmojas, bet kopumā atbalsta brāli. «Svārkus vai kleitu?» viņa man jautā. Esot tāds noskaņojums, ka griboties sapucēties.

«Zeķubikses es velku vienmēr, lai paslēptu draudziņu,» Antra skaidro, un tagad es saprotu, kāpēc zeķes ar mežģīnēm atkrīt. «Nevaru izlemt - melnu apakšveļu vai baltu?» viņa man atkal jautā. Iesaku melno.

Foto: Pixabay

«No vienas puses, vēlos sagaidīt mammu mājās māsas drēbēs, no otras - mazliet bail.»

«Esmu domājusi arī par operāciju,» viņa saka. «Par noņemšanu (piezīme - lai kļūtu par īstu meiteni). Un pastāv arī iespēja izdarīt tā, lai paliktu stāvoklī. Esmu pelnījis, lai būtu stāvoklī, jo tēvs es nevēlos būt. Vēlos būt mamma. Var arī adoptēt bērniņu un nestāstīt, kas esmu patiesībā. Lai redz, ka esmu «viņa».» Operācija būtu nākamais solis.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu