Mūrniece: Valsts kontroles darbs veltīts tam, lai mūsu valsts kļūtu labāka (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontroles (VK) darbs ir veltīts tam, lai mūsu valsts kļūtu labāka, atbildīgāka, atklātāka, vērsta uz izaugsmi, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), sveicot VK 95.gadadienā.

"Valsts kontroles mērķis ir noskaidrot, vai publisku personu rīcība ar finanšu līdzekļiem ir bijusi tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva. Tas ir tas, ko sabiedrība šodien ļoti aktīvi pieprasa. Ticība un uzticība valstij šodien ir kļuvusi par vienu no sabiedrībai svarīgākajiem jautājumiem, un uz jūsu pleciem šī atbildības nasta gulst īpaši smagi. Jūs esat tie, kas var vairot vai mazināt uzticību valstij," uzsvēra Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka pēdējos gados VK autoritāte pieaug un tās ziņojumi nav skaļi vai politizēti, bet gan konstruktīvi. VK revīzijas no vienas puses tiekot gaidīti ar bažām, no otras puses - ar apziņu, ka tajās būs pamanīts svarīgākais.

Tomēr vissarežģītākā un atbildīgākā VK darba daļa ir tā, kurā jādod padomi, ko tieši vajadzētu mainīt un kur slēpjas problēmas vai pārkāpuma sakne, norādīja Mūrniece. "Tam nepieciešama liela pieredze un plašas zināšanas. Tādēļ pilnībā izprotu un atbalstu VK vadītājas Elitas Krūmiņas vēlmi lielāku finansējumu ieguldīt cilvēkos sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Neatkarīga audita iestāde, kas nelokāmi strādā valsts un sabiedrības labā, ir pelnījusi vislielāko pretimnākšanu. Tas tikai vairos uzticību šai iestādei un valsts pārvaldei kopumā. Lai cik sarežģīta liktos mūsdienu politika, valsts pārvaldei, kas realizē šo politiku, jābūt pēc iespējas skaidrākai un saprotamākai, jo tā kalpo cilvēkam, uzrunas noslēgumā atzīmēja Mūrniece.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu