Reibumam pietiek tikai ar domu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai noreibtu, nemaz nav jādzer — atliek tikai iedomāties grādīgo dziru.

Savam eksperimentam psihologs Frīdmans (ASV) piesaistīja 80 jauniešus, kurus iepriekš aptaujāja, kā alkohols ietekmē viņu seksuālo enerģiju. Zināms, ka ir vairākas parastās reakcijas uz «zaļā pūķa burvībām»: kādam jau pēc vienas pudelītes alus nekā cita vairs nevajag, bet cits, gluži otrādi, iztempis kasti bairīša, grīļīgi slienas kājās un dodas meklēt piedzīvojumus mīlas frontē. Rietumos pat radies īpašs apzīmējums «alus brilles», kas mūsu tautā pazīstams kā formulējums: «Nav neglītu sieviešu — ir tikai par maz iedzerts.»

Un tātad, 80 minētie jaunieši tika sadalīti divās grupās. 40 puiši uz ekrāniem vēroja vārdus un frāzes, kas bija saistītas ar viskiju, martini, šņabi un vīnu. Pārējiem savukārt tika propagandēts veselīgs dzīvesveids, stāstot viņiem par tēju, minerālūdeni un sulu. Pēc šāda seansa viņi tika lūgti pēc 10 ballu skalas novērtēt 20 meiteņu fotogrāfijas. Jaunekļi, kuriem pēc «ieķeršanas» parasti iestājās varoņdarbu kāre, pēc «alkohola popularizēšanas seansa» pret dāmām izjuta jūtami lielākas simpātijas nekā viņu skeptiskākie vienaudži. «Tas ir pārsteidzoši, cik spēcīgu iespaidu uz psihi atstāj spirtotā prieka gaidīšana vien,» izteicās psihologs. Frīdmans uzskata, ka vārdiem vispār ir milzīga ietekme un ka izteikto frāžu spēja materializēties nepavisam nav mistiķu izdomājums. Viņš stāstīja, ka reiz studenti, lekcijā saklausījušies stāstus par vecumu, pa augstskolas kāpnēm sākuši staigāt daudz lēnāk un uzmanīgāk nekā parasti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu