Bertāns: pagājušajā sezonā mums bija svarīgi uzvarēt Itālijas čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @OlimpiaMI1936 no Twitter

Latvijas basketbolista Daira Bertāna pārstāvētajai Itālijas vienībai Milānas "EA7 Emporio Armani" pagājušajā sezonā bija svarīgi izcīnīt Itālijas čempionu titulu, intervijā savam klubam atzina pats basketbolists.

Patlaban 29 gadus vecais Bertāns aizvadītajā sezonā triumfēja Itālijas A sērijas čempionāta finālsērijā, uzvarot cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Trento "Dolomiti Energia".

"Pagājušajā sezonā bija patīkami triumfēt Itālijas čempionātā, jo pēc neveiksmīgas Eirolīgas sezonas, kā arī pēc neveiksmes Itālijas kausa izcīņā, mums bija ļoti svarīgi izcīnīt uzvaru vietējā čempionātā," noteica Bertāns. "Visi to saprata un domāju, ka ikviens komandā demonstrēja savu labāko sniegumu, it sevišķi finālspēlēs."

Bertāns pauda, ka savas punktu gūšanas prasmes vēl bērna gados apguva no sava tēva. "Viņš savulaik bija lielisks snaiperis un cilvēks, kurš mums ar brāli iemācīja metiena izpildes pamatus. Protams, ir svarīgi nemitīgi trenēt metienu, tomēr manā gadījumā daudz ieguvu jau bērnībā."

Latvijas basketbolists uzsvēra, ka metienu izpildes ātrums ir viens no svarīgākajiem elementiem basketbolā. "Spēlētājiem kā man ir ļoti sarežģīti iegūt daudz laika, saņemot bumbu, jo pretinieki allaž sedz ļoti cieši, tādēļ metieni ir jāveic, cik ātri vien iespējams."

Tāpat Bertāns atklāja, ka viņa viens no mērķiem ir apgūt tikpat augstvērtīgu metienu izpildīšanas prasmi kā Madrides "Real" spēlētājam Džeisī Kerolam. "Domāju, ka viņš ir Eiropas labākais metienu izpildītājs un viens no maniem mērķiem ir mest ar tikpat labu precizitāti, kā to dara viņš."

"EA7 Emporio Armani" Bertāns pievienojās pagājušajā sezonā.

"Šobrīd komandā ir ļoti laba atmosfēra. Izbaudām gan treniņus, gan spēles un līdz šim viss ir ļoti labi," sacīja basketbolists. "Kad vairāki izlašu spēlētāji atgriezīsies no sasaukumiem, būsim vēl spēcīgāki. Ar nepacietību gaidu nākamo sezonu un šobrīd tie spēlētāji, kuri ir pastiprinājuši vienības sastāvu, to noteikti padarīs spēcīgāku."

Pirms diviem gadiem Bertāns noslēdza divu gadu līgumu ar Eirolīgas klubu Stambulas "Dariššafaka Doguš" no Turcijas.

Pirms pievienošanās "Dariššafaka Doguš" Bertāns trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao "Dominion". Bilbao komandai Bertāns pievienojās 2013.gadā, pārnākot no "VEF Rīga" vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva "Ventspils" kluba rindās.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī "Valmieru", ASK/"Juniors" un "Rīgas ASK".

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

Daira Bertāna brālis Dāvis pašlaik pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sanantonio "Spurs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu