Briedis par cīņu Čikāgā: esmu pārliecināts, ka latvieši radīs lielisku atmosfēru

Pasaules boksa supersērija
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jau vēstīts, ka Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis (24-1, 18 KOs) Pasaules boksa supersērijas nākamās sezonas pirmo cīņu jeb ceturtdaļfinālu pret Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru (23-1, 10 KOs) , kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans, aizvadīs 10.novembrī ASV Ilinoisas štata pilsētā Čikāgā.

Pēc cīņas norises vietas paziņošanas intervijā supersērijas oficiālajā mājas lapā Briedis sacīja: "Esmu gatavs cīnīties Čikāgā. Esmu priecīgs atgriezties supersērijā, un ka varēšu cīnīties ASV publikas priekšā. Esmu pārliecināts, ka uz šo cīņu klātienē ieradīsies arī daudz latvieši, kas palīdzes izveidot lielisku atmosfēru arēnā."

Čikāgā dzīvo diezgan liela latviešu diaspora. Tās pirmsākumi meklējami jau pirms 2. Pasaules kara un tā aktīvi darbojās arī mūsdienās, tāpēc gaidāms, ka cīņu klātienē varētu noraudzīties arī liels skaits tur dzīvojošo latviešu.

Tikmēr Brieža pretinieks paziņojis, ka tic savai uzvarai turnīrā.

"Šajā turnīrā piedalās tikai pasaules klases bokseri, taču ticu, ka mans boksa IQ palīdzēs man izcīnīt trofeju."

Gevors vienīgo zaudējumu karjerā piedzīvoja pērn maijā, piekāpjoties Polijas bokserim Kšištofam Vlodarčikam cīņā par iespēju piedalīties supersērijas pirmajā sezonā.

Tikmēr Briedis vienīgo zaudējumu piedzīvoja janvārī, kad "Arēnā Rīga" pēc punktiem piekāpās nākamajai šī turnīra uzvarētājam Oleksandram Usikam.

Briedis šajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru. Ja iepriekšējā sezonā izsētie bokseri varēja paši izvēlēties sev pretiniekus no pārējiem dalībniekiem, tad šoreiz supersērijas rīkotāji paši izlēmuši ceturtdaļfināla pārus. Šāda turnīra sistēma panākta, vienojoties ar četrām vadošajām boksa organizācijām.

Ar otro numuru turnīrā izlikts kubietis Juniers Dortikoss, kurš spēkosies ar poli Mateušu Masterņaku, bet ceturtais numurs iedalīts Krievijas pārstāvim Ruslanam Faiferam, kuram gaidāma cīņa ar amerikāni Endrū Tabiti.

Šajā supersērijas sezonā netiks aizvadītas cīņas par kādu no vadošo organizāciju čempionu jostām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu