Nedēļu pirms vēlēšanām krīt atbalsts “Saskaņai”; pieaugums JKP un “Attīstībai/Par!” (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Ja vēlēšanas notiktu rīt, Saeimā visticamāk iekļūtu septiņas partijas - vēsta raidījums “De Facto”, atsaucoties uz pētījumu centra SKDS veikto partiju reitingu.

Vislielākais atbalsts joprojām ir partijai "Saskaņa" - 17,2%. Taču, salīdzinot ar augustu, partija piedzīvojusi visstraujāko popularitātes kritumu - 4,3%.

Otrs lielākais atbalsts ir "Zaļo un zemnieku savienībai" (ZZS) – 9,4%. Savukārt trešais lielākais atbalsts ir "Nacionālajai apvienībai" - 6,9%.

Tālāk seko KPV LV ar 6,2%, "Jaunā konservatīvā partija" ar 5,2%, apvienība "Attīstībai/Par!" ar 5% un "Jaunā Vienotībā" ar 3,8%.

Ceturtā daļa aptaujāto vēl nav izlēmuši, par ko balsot. Bet 12,7% pateikuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Proporcionāli sadalot neizlēmušo balsu skaitu ar izlēmušo balsu skaitu, 5% barjeru pārvarētu un Saiemā iekļūtu 7 partijas: “Saskaņa”, ZZS, “Nacionālā apvienība”, KPV LV, “Jaunā konservatīvā partija”, “Attīstībai/Par!” un “Jaunā Vienotība”.

Aptauja notikusi no 8. līdz 18. septembrim, klātiene aptaujājot vismaz 1000 pilngadīgo Latvijas pilsoņu visā valsts teritorijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu