"Spurs" paliek bez plānotā pamata saspēles vadītāja

NBA
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dežonte Murejs - gaidāmas sezonas pamata saspēles vadītājs "Spurs" rindās
Dežonte Murejs - gaidāmas sezonas pamata saspēles vadītājs "Spurs" rindās Foto: nba.com

Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sanantonio "Spurs" piedzīvojusi ievērojamu zaudējumu sastāvā - ceļgala krusteniskās saites pārrāvis daudzsološais saspēles vadītājs Dežonte Marejs, vēsta klubs.

Marejs traumu guva svētdien "Spurs" pārbaudes spēlē, kurā Sanantonio komanda savā laukumā ar rezultātu 93:108 (25:31, 16:15, 31:28, 21:34) piekāpās Hjūstonas "Rockets".

Viņš traumā iedzīvojās otrās ceturtdaļas beigās, saskrienoties ar "Rockets" līderi Džeimsu Hārdenu. Pēc sadursmes Marejs vairākas minūtes pavadīja uz grīdas un laukumu pameta paša spēkiem, tiesa ar sāpēs saviebtu seju. Saspēles vadītājs devās uz ģērbtuvēm un mačā neatgriezās.

"Spurs" šovasar vienpusēji pagarināja Mareja pirmgadnieka līgumu uz vienu sezonu par kopējo summu 1,5 miljoniem ASV dolāru, pēc kuras viņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Marejs kopš pagājušās sezonas vidus ir "Spurs" rotācijas spēlētajs un tika plānots, ka viņš šos pienākumus turpinās pildīt arī gaidāmajā sezonā un ar ievērojami lielāko lomu, aizstājot uz Šarlotes "Hornets" aizgājušo francūzi Toniju Pārkeru.

Pašlaik 22 gadus vecajam Marejam, kuru "Spurs" 2016. gada draftā izraudzījās ar 29. numuru, šī būs trešā sezona komandas sastāvā. 

Komandas vadība atteikusies publiski izteikt prognozes, cik ilgu laiku jaunais basketbolists nevarēs doties laukumā.

Pagājušajā sezonā Marejs tika iekļauts līgas aizsardzības otrajā simboliskajā izlasē, kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju, kuram ticis šāda veida gods. Kopumā savas karjeras laikā Marejs caurmērā izcēlies ar 6,6 punktiem, 4,2 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu