JKP piektdien ar četrām partijām plāno rīkot otro sarunu apli par valdības veidošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) piektdien plāno rīkot vēl vienu valdības veidošanas sarunu apli ar četriem 13. Saeimā ievēlētiem politiskajiem spēkiem.

JKP plāno atkārtoti tikties ar "KPV LV", nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un  brīvībai"/LNNK, "Jauno Vienotību", kā arī apvienību "Attīstībai/Par".

Tad arī skaidrāk varētu būt zināms topošās valdības modelis un JKP piedāvājums.

Kā ziņots, JKP jaunās valdības izveidē neplāno sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). JKP līderis Jānis Bordāns pēc sarunas ara ZZS uzsvēra, ka viņa vadītājā valdībā ZZS nevarēs strādāt. Vienlaikus viņš piebilda, ka šāda valdība varētu tikt sekmīgi izveidota.

Savukārt ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķiem JKP ir līdzīgas nostājas vērtību jautājumos, un organizāciju "sarežģīta attiecību vēsture" netraucēšot konstruktīvam darbam" - pēc abu partiju tikšanās pauda to līderi.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu