Vizīti piesaka, bet neatnāk: Bērnu slimnīcā šogad jau 23 000 šādu gadījumu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ne sociālās kampaņas, ne pakratīšana ar pirkstu, bet tikai reāls naudas sods varētu būt efektīvākais cīņā ar neapzinīgajiem pieaugušajiem, kas bērnus piesaka pie ārsta, taču vizīti ignorē - vēsta LNT Ziņas.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) uz konsultācijām pie speciālista bez brīdinājuma šogad nav ieradušies teju 23 000 pacientu. Šis skaits ir dramatisks, ņemot vērā, ka slimnīca klientiem sūta atgādinājuma īsziņu un apzvana.

Bērnu slimnīcas vecāku padome norāda – zinot, cik garas rindas ir pie speciālistiem, šāda attieksme ir nežēlīga pret citiem bērniem, kuriem speciālista konsultācija ir akūti nepieciešama.

"Ir pienācis laiks pieņemt radikālākus mērus, lai šo sistēmu efektivizētu. Vecāku padome diskutēs par to, kas būs nākamais solis, bet mēs neizslēdzam, ka varētu rosināt soda naudas sistēmas ieviešanu par vizītēm, uz kurām vecāki savus bērnus neatved un par to nepabrīdina, un neatceļ," LNT Ziņas pastāstīja BKUS vecāku padomes pārstāve Vineta Grigāne-Grande.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu