Gulbim Bāzelē mačs ar nesen uzveikto Soku

ATP
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šodien Bāzeles "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar pagājušajās nedēļā Stokholmā uzveikto amerikāni Džeku Soku.

Mačs būs kā otrais centrālajā kortā un sāksies ne ātrāk par plkst.16 pēc Latvijas laika.

Pašlaik 30 gadus vecais Gulbis iepriekšējā nedēļā aizkļuva līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās Stefanan Cicipam no Grieķijas.

Latvietis kāda ATP turnīra finālā iekļuva septīto reizi karjerā un pirmo reizi kopš 2014.gada. Zīmīgi, ka visos iepriekšējos sešos ATP finālos viņš bija uzvarējis.

Sekmīgais sniegums Stokholmas turnīrā Gulbim ļāvis no 145.vietas rangā pakāpties uz 104.pozīciju. Tikmēr Soks rangā ieņem 18.vietu un turnīrā izlikts ar piekto numuru, startēdams ar rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Gulbis iespēju startēt Bāzeles turnīra pamatsacensībās ieguvis izņēmuma kārtā. Viņš bija plānojis startē šo sacensību kvalifikācijā, tomēr nevarēja uz to tikt, jo vēl atradās Stokholmā. Izdevību sacensties jau pamatsacensībās viņš ieguva, pateicoties labajam sniegumam iepriekšējās nedēļas turnīrā.

Abiem tenisistiem šī būs trešā savstarpējā spēle karjerā. Abi pirmo reizi tikās 2016.gada Vimbldonas čempionātā, kur pirmajā kārtā pārāks ar 6-4, 6-4, 6-4 bija Soks, bet pagājušajā nedēļā Stokholmas turnīra ceturtdaļfinālā virsroku ar 4-6, 6-3, 6-4 guva Gulbis.

Soks šo sezonu aizvada vāji, jo ATP tūrē guvis tikai septiņas uzvaras un cietis 18 zaudējumus, tāpēc drīz gaidāms ievērojams kritums pasaules rangā - viņam tiks atņemti punkti par uzvaru pagājušā gada Parīzes "Masters 1000" sacensībās un dalību sezonas noslēguma turnīrā. Karjeras laikā viņš izcīnījis četrus ATP titulus, no kuriem trīs tika gūti pērn.

Pašlaik 26 gadus vecais amerikānis līdz šim karjeras augstāko punktu bija sasniedzis pērn novembrī, kad viņš ieņēma astoto pozīciju ATP rangā. Šosezon gan vienspēļu sacensībās viņš tikai divreiz spējis aizkļūt līdz kāda turnīra ceturtdaļfinālam, to paveicot aprīlī "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā Hjūstonā.

Līdz šim Gulbis Bāzeles turnīra pamatsacensībās zaudējis visos trijos mačos, kā arī vienreiz piedzīvojis neveiksmi kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Gulbis šajā sezonā ATP turnīru pamatsacensībās izcīnījis astoņas uzvaras un cietis piecus zaudējumus.

Turnīrs Bāzelē notiek iekštelpās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu