Kad pašvaldība atjaunos pieeju daļēji nogruvušajai Baltajai kāpai?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saulkrastos daļēji nogruvusi Baltā kāpa
Saulkrastos daļēji nogruvusi Baltā kāpa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saulkrastos pēc dabas pieminekļa "Baltā kāpa" daļējas nogrūšanas novada dome plāno mēneša laikā atjaunot laipas pieejai kāpai, vēsta Latvijas Radio. 

Vēju un erozijas ietekmē pirms dažām dienām daļēji nogruvis dabas piemineklis ''Baltā kāpa'', kas atrodas Saulkrastu novadā. Pašvaldība ir mēģinājuši meklēt risinājumus, kā dabas pieminekli saglabāt un aizsargāt, bet nācies secināt, ka ar dabu nav iespējams cīnīties.

Saulkrastu novada pašvaldības īpašumu apsaimniekošanas speciālists Artis Blankenbergs stāsta, ka vēju radīto ķibeli risinās un jau tuvākajā laikā sāksies pieejas atjaunošanas darbi.

"To, kas ir sabrucis, demontējam, jo tas sabrucis tādā veidā, ka to var samērā veiksmīgi pārcelt. Un mēs to laipu pārcelsim kāpai pa augšu gar malu. Otrs – mums zudusi pieeja cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām un mammām ar bērniem. Mums tagad nāk otrs projekts – Bērzu ielas galā taisīsim jaunu pandusu, un tur varēs noiet. Nedaudz tālāk no pašas kāpas."

Vecās laipas pārcelt jaunā vietā varētu mēneša laikā. 

Foto: Saulkrastos daļēji nogruvusi Baltā kāpa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu