Aptauja: Trešdaļa vāciešu vēlas Merkeles nomaiņu kancleres amatā (5)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Angela Merkele.
Angela Merkele. Foto: EPA/Scanpix

Vairāk nekā trešdaļa jeb 38% vāciešu vēlas, lai Angela Merkele kancleres amatā tiktu nomainīta vēl pirms viņas pilnvaru termiņa beigām 2021. gadā, liecina aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc aģentūras DPA pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov", 43% respondentu uzskata, ka viņai jāpaliek amatā līdz nākamajām federālajām vēlēšanām pēc mazāk nekā trīs gadiem, bet 18% nav viedokļa.

Merkele decembra sākumā atstāja kristīgo demokrātu (CDU) vadītājas amatu, kurā atradās 18 gadus, taču iecerējusi palikt kanclera amatā līdz pašreizējā pilnvaru termiņa beigām - 2021. gada rudenim.

>> Merkele pēc mandāta beigām vairs nekandidēs uz kancleres amatu

Pēdējā laikā CDU zaudējusi vēlētāju atbalstu, un pēc šīs rudens pazemojošajām neveiksmēm reģionālajās vēlēšanās Merkele paziņoja par lēmumu atteikties no CDU vadības grožiem, kas viņas rokās atradušies kopš 2000. gada.

Daļa partijas biedru atbalsta kritumu CDU saista ar Merkeles pretrunīgi vērtēto lēmumu 2015. gada rudenī atvērt Vācijas robežas nekontrolētai nelegālo imigrantu plūsmai.

Daļa konservatīvo vēlas panākt nepārprotamu novēršanos no Merkels kursa un atgriešanos pie tradicionālajām CDU vērtībām, lai atgūtu vēlētāju uzticību.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu