RTU aicina jaunuzņēmumus pieteikties programmai, lai ātrāk nonāktu līdz industrijas partneriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina jaunuzņēmumus pieteikties akcelerācijas programmai "Climate-KIC Accelerator Latvia", lai iegūtu iespēju ātrāk nonākt līdz industrijas partneriem, aģentūru LETA informēja RTU.

Līdz 27. janvārim jaunuzņēmumi programmas mājaslapā aicināti pieteikties nākamajam akcelerācijas programmas uzsaukumam.

Šogad "Climate-KIC Accelerator Latvia" īpaši aicināti pieteikties zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumi, kas jau ir identificējuši savu biznesa modeli un sasnieguši pirmo klientu.

Programma piedāvā individuālu mentoringu, ekspertu vadītas apmācības, piekļuvi "Climate-KIC Accelerator" partneru tīklam, iespēju prezentēt savu jaunuzņēmuma ideju Eiropas Savienības līmenī un finansējumu līdz pat 25 000 eiro.

Pasaulē arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta zaļajām tehnoloģijām, tās tiek minētas starp būtiskākajām 2019. gada tehnoloģiju tendencēm, pauda RTU Dizaina fabrikas "Climate-KIC HUB Latvia" vadītāja Liene Briede.

Arī Eiropas Komisija norādot, ka investīcijas tehnoloģiskos risinājumos ir ceļš uz klimatneitrālu Eiropas ekonomiku, piebilst RTU.

Kā norādīja universitātē, 10. janvārī ar RTU Dizaina fabrikas īstenotās zaļo tehnoloģiju akcelerācijas programmas palīdzību strauju attīstību sācis jaunuzņēmums "InLable", kura radītais neviltojama preču marķējuma risinājums piesaistījis Vācijas mašīnbūves industrijas uzņēmumu interesi.

Šī gada sākumā uzņēmumam paredzēti industrijas izmēģinājumi Vācijā.

"Akcelerācija dod starptautisku iespēju apgūt dažādas prasmes, iemaņas, iegūt mentoru atbalstu, palīdzību attīstības virziena izvēlē. Tās ir papildu smadzenes, kas ļauj ātrāk nonākt līdz industrijai," skaidroja "InLable" vadītājs Raivis Ņikitins, kurš ar biznesa idejām veiksmīgi piedalījies abos līdz šim RTU Dizaina fabrikas organizētajos programmas uzsaukumos, un "InLable" apsver iespēju turpināt akcelerāciju arī 2019. gadā.

"InLable" izstrādā autentiskuma identificēšanas sistēmu.

Tehnoloģija ļauj lasīt marķējuma ģeometriskās īpašības nanometru līmenī, bet katrs marķējums ir unikāls kā pirkstu nospiedums, to var uzklāt uz jebkuras cietas virsmas, norādīja RTU.

"Climate-KIC Accelerator Latvia" ir viena no Eiropas inovāciju un tehnoloģiju institūta klimata zināšanu un inovāciju kopienas "Climate-KIC" iniciatīvām.

Tās mērķis ir atbalstīt iniciatīvas klimata pārmaiņu ietekmes mazināšanai un tīro tehnoloģiju komercializācijai. RTU kopš 2016. gada ir "Climate-KIC" partneris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu